Sport

Arina Sabalenka a refuzat să participe la conferința de presă după victoria din turul 2 de la Roland Garros. Cum a explicat gestul

Arina Sabalenka nu a vrut să participe la conferința de presă după victoria din turul doi de la Roland Garros, explicând ulterior gestul.
02.06.2023 | 23:40
Arina Sabalenka a refuzat sa participe la conferinta de presa dupa victoria din turul 2 de la Roland Garros Cum a explicat gestul
Arina Sabalenka a refuzat să participe la conferința de presă după victoria din turul 2 de la Roland Garros. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Sportiva din Belarus a reușit să treacă lejer de turul doi de la Roland Garros de Kamilla Rahimova, scor 6-2, 6-2. La final, nu a susținut conferința de presă, însă a răspuns unor întrebări puse de reprezentanții organizatorilor.

Arina Sabalenka a refuzat să participe la conferința de presă după victoria din turul 2 de la Roland Garros

Arina Sabalenka a reușit să treacă de Kamilla Rahimova în turul doi de la Roland Garros, însă după finalul meciului sportiva din Belarus nu a vrut să meargă la conferința de presă și s-a rezumat doar în a vorbi cu reprezentanții organizatorilor:

ADVERTISEMENT

„De luni întregi răspund la acestr întrebări (n.r. – legate de război) la toate turneele şi am fost foarte clară în privinţa sentimentelor şi opiniilor mele.

Nu mă deranjează întrebările, ştiu că trebuie să îi răspund presei la întrebări care nu au legătură cu tenisul meu sau cu meciurile mele. Însă miercuri nu m-am simţit în siguranţă”,

ADVERTISEMENT

„Iar eu trebuie să mă pot simţi în siguranţă atunci când vorbesc cu jurnaliştii, după meciuri. Pentru sănătatea mea psihică şi pentru binele meu am decis să nu mă pun în această situaţie astăzi şi turneul mi-a susţinut decizia. Ultimele zile au fost complicate şi acum trebuie să mă concentrez pentru a juca bine”, a spus Arina Sabalenka.

De-a lungul timpului, Sabalenka a acuzat sportivele din Ucraina

La începutul lunii mai, Arina Sabalenka a vorbit despre sportivele din Ucraina care o tratează foarte dur pe aceasta doar din cauza naționalității sale: „Situația în vestiar nu s-a schimbat și nu cred că se va schimba din cauza războiului.

ADVERTISEMENT

Sunt fericită că ni se permite să jucăm, că WTA face tot ce poate pentru a gestiona această situație cât mai bine. Dar asta e tot. Singurul lucru care se schimbă pentru mine este că nu mă mai gândesc la asta, încep doar să mă concentrez pe mine și să realizez că nu le-am greșit cu nimic ucrainenilor.

Abia acum încep să înțeleg că nu este vina mea, nu este vina jucătoarelor din Rusia sau a sportivilor din Belarus. Suntem doar sportivi…”.

ADVERTISEMENT

„Am avut, nu certuri, ci conversații bizare, nu cu fetele, ci cu membri ai echipelor lor. A fost un moment dificil. Dar acum pare să fie mai bine. Continui să vorbesc cu unele ucrainence, dar unele fete sunt foarte agresive cu mine. Așa că mă țin departe de toate astea.

A fost foarte, foarte dificil pentru mine, pentru că nu m-am confruntat niciodată cu atâta ură în vestiar. Bineînțeles, există o mulțime de oameni care mă urăsc pe Instagram atunci când pierzi meciuri, dar în vestiar nu am avut niciodată de-a face cu așa ceva până acum”, a mai spus Arina Sabalenka.

ADVERTISEMENT