Fotbal international

Olandezul Arjen Robben s-a apucat de alt sport. Va înota 8 kilometri într-o competiţie la Groningen

01.08.2019 | 11:36
Olandezul Arjen Robben sa apucat de alt sport Va inota 8 kilometri intro competitie la Groningen

Când la sfârşitul ultimului sezon de Bundesliga cei doi veterani de la Bayern Munchen, francezul Frank Ribery şi olandezul Arjen Robben, şi-au anunţat plecarea după zece ani petrecuţi la gruparea bavareză. toată lumea a fost convinsă că acesta nu va fi şi finalul carierelor lor, pentru că deşi au 36 şi respectiv 35 de ani sunt capabili să evolueze în continuare încă un an doi la un nivel ridicat.

Arjen Robben va înota 8 kilometri într-o competiţie de beneficienţă

Însă numai unul nu s-a hotărât să pună stop carierei de fotbalist şi acela este francezul, care aşteaptă să vadă ce ofertă i se pare mai convenabilă, ultima fiind din Serie A, de la Fiorentina. Arjen Robben a avut o perioadă de două săptămâni de reflexie, după care a decis să anunţe încheierea carierei, poate şi la gândul că aceasta, pe lângă multe momente fericite în plan sportiv a cuprins şi destule cumpene legate de numeroasele sale accidentări.

L-ar fi vrut o mulţime de echipe olandeze din prima divizie, însă jucătorul a preferat să dea curs raţiunii, care i-a spus că e momentul optim să iasă din scenă decât inimii, care l-ar fi împins să mai joace un an sau doi. Robben spune însă că odată ce a luat decizia nu mai există cale de întors şi deja este preocupat de viaţa de după fotbal, ca jucător, pentru că nu exclude că în viitor va putea ocupa altă funcţie în cadrul unui club.

Arjen Robben a jucat ultimii 10 ani din carieră la Bayern Munchen

Este de mai mulţi ambasadorul de imagine al acestui eveniment

De mai mulţi ani vedeta naţionalei batave timp de aproape un deceniu este ambasadorul unui eveniment special care are loc în fiecare an la 31 august, de  câţiva ani încoace, de când a decis să se implice din punct de vedere al imaginii. Este vorba de o comeptiţie de înot foarte grea, pentru că se înoată nu mai puţin de 35 de kilometri şi care se ţine în Olanda, la Gronigen, iar banii strânşi sunt donaţi unei fundaţii care luptă împotriva cancerului.

De această dată Arjen Robben va participa, dar nu va parcurge tot traseul de 35 de kilometri. El a decis că va înota 8 kilometri, ultimii opt ai cursei, considerând că şi aşa reprezintă o încercare importantă, pentru că nu oricine poate înota această distanţă şi pentru a nu se face de râs a început o pregătire spartană, care să îi asigure capacitatea de efort de a rezista pe distanţa celor 8 kilometri.

170 de înotători vor partcipa pe 31 august, la competiţia de la Groningen