Fotbal international

Premieră în fotbalul european. Clubul polonez Arka Gdynia are un patron de 20 de ani!

Printre formaţiile care vor evolua în acest sezon în Liga Europa se află şi o echipă din Polonia, care a câştigat Cupa acestei ţări. Este vorba de Arka Gdynia, club care revine în Europa...
04.07.2017 | 17:04
Premieră în fotbalul european. Clubul polonez Arka Gdynia are un patron de 20 de ani!
ADVERTISEMENT

Printre formaţiile care vor evolua în acest sezon în Liga Europa se află şi o echipă din Polonia, care a câştigat Cupa acestei ţări. Este vorba de Arka Gdynia, club care revine în Europa după 38 de ani, după ce, tot prin câştigarea Cupei, a evoluat în 1979 în Cupa Cupelor, fiind eliminată încă din primul tur, cu 4-3 la general, de către bulgarii de la Beroe Stara Zagora.

Arka Gdynia este o echipă mică, dar care a produs o mare surpriză sezonul trecut, învingând în finala Cupei echipa lui Mihai Răduţ, Lech Poznan, care pornea ca mare favorită. Arka s-a luptat în campionat până în ultima etapă de play-out pentru evitarea retrogradării, obiectiv îndeplinit, cu destulă şansă, în ultimele 90 de minute ale ediţiei. Însă acum lucrurile se anunţă mult schimbate în bine şi suporterii pot spera la un sezon fără emoţii.

ADVERTISEMENT

A preluat 60 la sută din acţiunile de la Arka Gdynia

Acest lucru va fi posibil deoarece la Gdynia a răsărit soarele din punct de vedere financiar. Echipa va avea patron un om cu foarte mulţi bani, dar care prezintă o particularitate rar întâlnită în fotbal şi, în general, în sport. Noul patron, Dominik Midak, nu are decât 20 de ani! Este fiul unuia dintre cei mai bogaţi oameni din Polonia, Vladimir Midak, regele colectării deşeurilor. Midak Junior a preluat 60 la sută din pachetul de acţiuni şi promite, ca alături de alţi investitori, să facă din Arka o formaţie de play-off.

Dominik a jucat fotbal la nivel de liga a 4-a, în oraşul Ozarowiance, dar a renunţat la activitatea sportivă, pentru a-şi porni propriile afaceri. După ce s-a aflat pe internet despre faptul că a devenit noul patron de la Arka Gdynia, a fost imediat poreclit Justin Bieber din Polonia, pentru asemănarea cu starul american şi vârsta fragedă la care bate la uşile celebrităţii.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri