Fotbal intern

Arlauskis, omul care i-a salvat titlul lui Petrescu, deși antrenorul nu l-a vrut!

21.05.2018 | 22:25
Arlauskis omul care ia salvat titlul lui Petrescu desi antrenorul nu la vrut
ADVERTISEMENT

Arlauskis, omul care i-a salvat titlul lui Petrescu! Portarul lituanian al formaţiei CFR Cluj a fost fotbalistul care a contribuit în proporţie covărşitoare la câştigarea acestui campionat.

CFR Cluj a câştigat al patrulea său titlu din istorie, iar acest lucru i se datorează în proporţie foarte mare lui Giedrius Arlauskis. Portarul lituanian al CFR-ului a apărat, în minutul 90+2 al partidei cu CS Universitatea Craiova , o lovitură de la 11 metri executată de Gustavo, la scorul de 1-0 pentru gazde, iar două zile mai târziu FCSB a pierdut la Iaşi, scor 0-1, meciul cu Poli. Din acel moment, echipa din Gruia a devenit favorita principală în lupta pentru titlu, iar elevii lui Dan Petrescu nu au mai făcut nici un pas greşit în ultimele două etape. După ce jucătorii lui Nicoale Dică au mâncat bătaie în Moldova, Iuliu Mureşan a dezvăluit pentru FANATIK.RO că, dacă CFR va câştiga titlul, atunci toată lumea trebuie să îi mulţumească lui Arlauskis pentru faptul că a reuşit să apere lovitura de la 11 metri executată de Gustavo în finalul partidei cu Craiova.

ADVERTISEMENT

Arlauskis, omul care i-a salvat titlul lui Petrescu!

Însă este interesant faptul că Dan Petrescu a profitat acum la maximum de serviciile lui Arlauskis, deşi, în momentul în care portarul lituanian a semnat în 2008 cu Unirea Urziceni, fostul mare internaţional s-a opus venirii acestuia sub comanda sa. FANATIK.RO a aflat că la vremea respectivă aducerea lui Arla la Urziceni i s-a datorat lui Daniel Stanciu, Mihai Stoica şi Viorel Moldovan.

FANATIK.RO a aflat că Daniel Stanciu a fost omul care i l-a propus lui Meme pe Giedrius Arlauskis după ce fostul impresar primise o recomandare despre portarul lituanian de la un scouter de al lui Chelsea. După ce l-a urmărit la lucru personal de trei ori, Stanciu s-a deplasat şi cu Meme la un meci Scoţia-Lituania U 21, acolo unde fostul manager general al formaţiei Unirea Urziceni s-a arătat încântat de evoluţia lui Arlauskis. Ulterior, Mihai Stoica i l-a propus pe portarul lituanian lui Dumitru Bucşaru, dar Dan Petrescu nu dorea ca goalkeeperul litianian, care pe atunci avea 20 de ani, să vină la Urziceni. Portarul titular al echipei Unirea era Bogdan Stelea, iar Arla devenea un pericol pentru acesta. Meme nu s-a lăsat şi l-a trimis şi pe Viorel Moldovan, cel care pe atunci era director sportiv la Urziceni, să îl urmărească la lucru pe Arlauskis.

ADVERTISEMENT

Cum şi Viorel Moldovan s-a arătat încântat de Arlauskis, Meme l-a convins pe Bucşaru să îl aducă pe portarul lituanian la Unirea Urziceni, deşi acesta din urmă a condiţionat transferul de venirea la pachet alături de fratele său. Dumitru Bucşaru a plătit la vremea respectivă 300.000 de euro pentru cei doi jucători, dar după un an fratele lui Arla a plecat de la Unirea Urziceni. Interesant este faptul că, după ce portarul lituanian şi-a demonstrat valoarea şi l-a ajutat pe Petrescu să câştige titlul în Liga 1 cu Urziceni, ulterior “Bursucul” a încercat să îl transfere pe Arla în Rusia, acolo unde el plecase să antreneze la Kuban.

1.350.000 de euro este cota pe transfermarkt a lui Arlauskis

33 de meciuri a apărat în acest campionat Arlaluskis pentru CFR Cluj

Tags: