News

Armă de tip airsoft, găsită într-o școală din Mureș. A fost adusă de un elev

O armă de tip airsoft a fost găsită de un profesor, într-o școală din Mureș. Pistolul a fost adus de către un elev al unității școlare.
17.05.2023 | 13:58
Arma de tip airsoft gasita intro scoala din Mures A fost adusa de un elev
Armă de tip airsoft, găsită într-o școală din Mureș. A fost adusă de un elev Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un elev de 18 ani a adus o armă de tip airsoft într-o școală din județul Mureș. Incidentul a avut loc, luni, într-o unitate de învățământ din localitatea Sovata, iar pistolul a fost descoperit de unul dintre cadrele didactice.

Elevul care a adus la școală arma de tip airsoft, amendat

Băiatul, care este elev în ultimul an de liceu la o școală din Sovata, s-a hotărât să ia pistolul cu bile, nesupus autorizării, pentru a se lăuda în fața colegilor. Nu se știe ce avea de gând să facă acesta cu respectiva armă.

ADVERTISEMENT

Din fericire, un profesor a găsit pistolul asupra elevului, informând conducerea școlii, care la rândul ei a anunțat autoritățile. Deși incidentul s-a produs în cursul zilei de luni, oamenii legii au fost sesizați marți, 16 mai, așa cum se precizează într-un comunicat de presă transmis de IPJ Mureș.

„La data de 16 mai 2023, în jurul orei 11:30, poliţiştii din cadrul Poliţiei Staţiunii Sovata au fost sesizaţi, de către reprezentanţii unei unităţi de învăţământ din localitate, cu privire la faptul că, la data de 15 mai 2023, în timpul orelor, un profesor a găsit asupra unui elev din clasa a XII-a o armă. În urma verificărilor efectuate de către poliţişti, s-a stabilit că este vorba de o armă de tip airsoft, cu bile, nesupusă autorizării”, au informat polițiștii, potrivit Ziare.com.

ADVERTISEMENT

În urma faptei sale, adolescentul s-a ales cu o amendă în valoare de 2.000 de lei, deoarece nu a respectat prevederile Legii 295/2004, potrivit cărora nu sunt permise „portul şi folosirea armelor sau dispozitivelor neletale în locuri publice”. Totodată, el a ajuns în fața polițiștilor pentru a da explicații.

Trei cazuri de „pistolari” în școlile din România, în ultimele zile

Un alt elev, în vârstă de 14 ani, a adus la școală un pistol de jucărie asupra sa. Incidentul s-a produs tot luni, însă în Botoșani. Conducerea insituției de învățământ a anunțat autoritățile, care au precizat că minorul doar a arătat arma și nu ar fi adresat amenințări, potrivit Digi 24.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în urmă cu doar o săptămână, un alt copil de 7 ani, elev într-o școală gimnazială din Constanța, a venit la cursuri cu un pistol de tip airsoft, fiind descoperit tot de un cadru didactic. Arma, neletală și nesupusă autorizării, a fost ridicată de reprezentanții instituției de învățământ, care au anunțat și oamenii legii.

Patrula mixtă deplasată la fața locului, formată din polițist și jandarm din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța, a constatat că, la data de 10 mai a.c., în jurul orei 17.00, minorul ar fi introdus, în unitatea de învățământ, o armă cu lunetă de tip airsoft (neletală și nesupusă autorizării), aceasta fiind ridicată de un cadru didactic.

ADVERTISEMENT

În cauză, cercetările sunt continuate de Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului”, a transmis IPJ Constanța, la momentul respectiv.

ADVERTISEMENT