Fotbal international

Armă, în loc de cartonaş. Un arbitru brazilian a intrat pe teren cu un pistol şi a ameninţat un jucător

Violenţa din fotbalul brazilian s-a mutat din tribune pe terenul de joc, vremurile în care fanii se încăierau la aproape orice partidpă mai importantă fiind de mult apuse. Acum, în rolurile...
30.06.2017 | 19:43
Arma in loc de cartonas Un arbitru brazilian a intrat pe teren cu un pistol si a amenintat un jucator

Violenţa din fotbalul brazilian s-a mutat din tribune pe terenul de joc, vremurile în care fanii se încăierau la aproape orice partidpă mai importantă fiind de mult apuse. Acum, în rolurile principale în episoadele violente sunt chiar “actorii” din teren, arbitrii şi jucătorii, care nu se sfiesc să-şi facă singuri dreptate. Astfel, s-a ajuns ca un arbitru să intre pe teren chiar cu o armă şi să ameninţe un jucător, după ce aceştia avuseseră o altercaţie.

Centralul Camilo Eustaquio de Souza şi fotbalistul Marcos Lopes Vieira au avut o ceartă mai aprigă pe teren, ajungându-se chiar la contacte fizice, într-un meci din ligile inferioare ale Braziliei. În urma incidentului, arbitrul a sprintat spre băncile de rezerve şi s-a întors imediat cu un pistol. În acel moment, fotbalistul a fugit de pe stadion, sărind peste gard.

De Souza, ofiţer de poliţie de meserie, a spus că nu intenţiona să-şi folosească arma, în ciuda faptului că s-a ales cu o lovitură de pumn în ochi. “Acţiunile mele nu au fost exagerate, exagerat a fost comportamentul jucătorului. Conduceam jocul şi, ca să ţin jocul sub control, am decis să acţionez ca şi poliţist şi să-l arestez pe cel care m-a lovit”, a declarat De Souza, conform gazzetta.it.

Nu este prima dată când un arbitru din Brazilia a venit cu o armă pe un stadion de fotbal. În 2015, un alt ofiţer de poliţie a scos arma la un fotbalist.  Jucătorul în cauză s-a ales doar cu o sperietură, ca şi în cazul recent, dar cert este că în fotbalul sud-american cu arbitrii nu mai e de joacă…

Tags: