Fotbal intern

Armando Cooper a acceptat oferta lui Dinamo. Va semna contractul în scurt timp. Foto

28.08.2018 | 11:20
Armando Cooper a acceptat oferta lui Dinamo Va semna contractul in scurt timp Foto
ADVERTISEMENT

Armando Cooper a acceptat oferta oferta lui FC Dinamo Bucureşti de a juca în Liga 1 Betano. Panamezul care a evoluat alături de Jaime Penedo la CM 2018 şi-a dat acordul pentru a semna cu gruparea finanţată de Ionuţ Negoiţă.


Update. Armando Cooper a ajuns la Bucureşti şi a trecut cu bine peste vizita medicală la INMS (Institutul Naţional de Medicină Sportivă). Oficialii lui FC Dinamo Bucureşti urmează să îl prezinte pe noul jucător al “câinilor”.

ADVERTISEMENT
Armando Cooper la vizita medicală de la INMS
Armando Cooper în timp ce efectua vizita medicală la INMS. Fotbalistul semnează cu Dinamo

După ce FC Dinamo Bucureşti l-a vândut pe May Mahlangu la Ludogoreţ Razgrad, oficialii din “Ştefan cel Mare” s-au orientat către panamezul Armando Cooper, fotbalist care a jucat un sezon în Liga 1 Betano, la Oţelul Galaţi, care a fost propus în trecut atât “câinilor”, cât şi celor de la FCSB.

Armando Cooper a acceptat oferta lui Dinamo

Armando Cooper a fost de acord să primească un salariu lunar în valoare de 8.000 de euro la FC Dinamo Bucureşti, plus un bonus de 25.000 de euro la semnătură. Mai mult, sursa citată mai sus susţine că panamezul care are 7 selecţii în Zweite Bundesliga, la St. Pauli, şi-a rezolvat problemele în Chile şi urmează să ajungă în “Ştefan cel Mare” din postura de jucător liber de contract.

ADVERTISEMENT

Armando Cooper are 25 de meciuri în MLS pentru Toronto, cu care a ieşit campion în 2017 şi are două prezenţe la recentul Campionat Mondial din Rusia 2018, fiind conaţionalul lui Jaime Penedo, Mijlocaşul a evoluat foarte puţin la ultima sa echipă, Universidad de Chile, de aceea îşi doreşte să revină în fotbalul din Europa. Mai mult, Armando Cooper le-a transmis dinamoviştilor că are pregătirea de vară făcută, cu toate că nu a fost în lotul lui Universidad de Chile în cele 6 partide ale sezonului. Jucătorul care va ajunge sub comanda lui Florin Bratu în această vară a jucat două meciuri la Campionatul Mondial din Rusia 2018 pentru naţionala ţării sale, integralist cu Belgia şi cu Anghlia, având 7 goluri în 100 de selecţii all time.

Armando Cooper şi Axel Witsel
Armando Cooper se duelează cu Axel Witsel în Belgia – Panama, meci de la CM 2018

Dinamo l-a vândut pe May Mahlangu. Urmează Dan Nistor?

May Mahlangu a fost vândut de FC Dinamo Bucureşti la Ludogoreţ Razgrad pentru suma de 500.000 de euro. Mijlocaşul care a ajuns în “Ştefan cel Mare” în vara lui 2016 a primit de la campioana Bulgariei un salariu lunar de 30.000 de euro pe lună, timp de trei ani.  În total, a jucat pentru trupa din Ştefan cel Mare în 70 de meciuri, cu 3 goluri şi 3 pase decisive în tricoul “câinilor”. De asemenea, Mahlangu a prins şi 19 meciuri în naţionala Africii de Sud, cu 2 goluri înscrise pentru selecţionata echipei sale.

ADVERTISEMENT

Mahlangu e ultimul dintr-o serie de jucători la care patronul lui Dinamo a renunţat în ultima perioadă. Pe lângă Mahlangu, “câinii” i-au mai pierdut şi pe Valentin Costache (700.000 de euro), Ionuţ Nedelcearu (600.000 de euro), Steliano Filip (300.000 de euro) şi Paul Anton (400.000 de euro). De asemenea, în ianuarie 2017, Harlem Gnohere a ajuns la FCSB în schimbul a doar 250.000 de euro.

FC Dinamo Bucureşti este foarte aproape să îl piardă şi pe Dan Nistor. Căpitanul lui FC Dinamo Bucureşti este pe lista celor de la FCSB, iar Gigi Becali este dispus să îi ofere lui Ionuţ Negoiţă 1.000.000 de euro plus Kamer Qaka. Dan Nistor va merge la finanţatorul din “Ştefan cel Mare” în cursul zilei de joi, 30 august.

ADVERTISEMENT
Dan Nistor într-un meci jucat pentru Dinamo. Mijlocaşul se află pe lista de transferuri a FCSB-ului