News

Armata americană, cel mai mare angajator din lume!

Cel mai mare angajator al lumii nu vine din mediul privat. Cu 3,2 milioane de angajati, armata americana ocupa prima pozitie in randul institutiilor care creeaza locuri de munca pe banda rulanta....
18.06.2015 | 13:17
Armata americana cel mai mare angajator din lume

Cel mai mare angajator al lumii nu vine din mediul privat. Cu 3,2 milioane de angajati, armata americana ocupa prima pozitie in randul institutiilor care creeaza locuri de munca pe banda rulanta.

Departamentul Apararii din Statele Unite a fost desemnat ca angajatorul nr. 1 din lume in urma unei analize efectuate de Forumul Economic Mondial, anunta publicatia Market Watch.

Cariera si beneficii

Intrarea in armata este vazuta de multi tineri americani ca o cariera sigura. In plus, acesta vine si cu beneficii: calatorii in diverse colturi ale lumii pe banii statului si finantarea studiilor superioare.

Strategia pare sa dea roade, daca este sa tinem cont ca angajatii americani din Aparare sunt mai numerosi decat cei ai Chinei.

Armata Populara de Eliberare insumeaza un numar de doar 2,3 milioane de persoane aflate sub juramant fata de drapelul Republicii Populare Chineze, Beijingul fiind, in acest caz, al doilea mare angajator la nivel mondial.

O companie privata apare in topul angajatorilor din lume abia pe locul III. Lantul de magazine Wal-Mart are un numar total de 2,1 milioane de angajati.

O urmeaza McDonald’s, cu 1,9 milioane de persoane regasite in cadrul afacerii multinationale.

Aici insa, lucrurile se complica un pic, din cauza francizelor acordate de firma americana in diferite zone ale globului.

Autorii studiului sustin ca McDonald’s nici nu ar aparea in Top 10, daca ar fi sa elimine personalul care lucreaza in cadrul sucursalelor francizate.

“Daca eliminam personalul din restaurantele sub franciza, numarul angajatilor McDonalds s-a reduce la doar 420.000”, arata studiul Formului Economic Mondial.

La stat sau la privat?

Locul cinci il ocupa sistemul de Sanatate Publica din Marea Britanie, unde lucreaza peste 1,7 milioane de persoane.

Doua companii de stat gigantice din sectorul energetic chinez, China National Petroleum si State Grid Corporation of China, ocupa locurile VI si VII, cu 1,6, respective 1,5 milioane de angajati.

India are doua institutii gigantice care au intrat in Top 10 angajatori mondiali: Caile Ferate si armata, cu 1,4, respectiv 1,3 milioane de angajati. Ultimul loc este ocupat de imensa investitie a firmei mama a companiei Foxconn din Taiwan.

Corporatia Hon Hai Precision Industry are numai putin de 1,2 milioane de angajati, acestia lucrand de obicei componente pentru produsele Apple si BlackBerry.

Soldatii, baza natiunii

Chiar daca armata americana numara cei mai multi angajati din lume, topul celor mai consistente forte militare s-ar inversa daca ar fi sa fie luati in calcul doar soldatii activi.

Dupa acest criteriu, China ar ocupa locul I, cu 2,3 milioane de ostasi sub drapel, US Army ar veni pe locul secund, cu 1,6 milioane de suflete pe post de carne de tun, iar India si-ar pastra locul al III-lea cu ce 1,3 milioane de soldati.

sursa:  business24.ro