News

Armata israeliană, noi atacuri în Fâșia Gaza, după ce militanții palestinieni au lansat mai multe baloane incendiare

Israel a lansat noi atacuri în Fâșia Gaza, după ce mai multe baloane incendiare au fost trimise pe teritoriul israelian.
16.06.2021 | 08:39
Armata israeliana noi atacuri in Fasia Gaza dupa ce militantii palestinieni au lansat mai multe baloane incendiare
ADVERTISEMENT

Au fost noi explozii în Gaza City și Khan Yunis. Israelul a trimis un comunicat prin care a anunțat în noaptea de marți spre miercuri că a lansat noi atacuri împotriva unor ținte Hamas. Se pare că nu a existat nicio victimă. Armata israeliană susține că este pregătită pentru orice scenariu.

Pe 21 mai fusese încheiat un armistițiu între Israel și Hamas. Luna trecută, după 11 zile de confruntări armate, 256 de persoane au fost ucise în Gaza și 13 și-au pierdut viața în Israel.

ADVERTISEMENT

Armata israeliană, noi atacuri în Fâșia Gaza

Aviația israeliană a dat miercuri dimineață noi lovituri în Fâșia Gaza, după ce de aici au fost lansate mai multe baloane incendiare. Au fost lovite mai multe fiefuri militare ale Hamas în Gaza City și Khan Yunis, potrivit BBC. Printre ținte a fost un oraș din sud, cu aproximativ două milioane de locuitori. Cel puțin 1000 de apartamente, mai multe magazine și birouri au fost distruse aici în anul 2008.

Baloanele incendiare trimise de pe teritoriu palestinian au provocat peste 20 de incendii au anunțat pompierii din Israel.

ADVERTISEMENT

Acesta este primul incident important după încheierea armistițiului de pe 21 mai. Acesta a venit după 11 zile de confruntări în urma cărora au murit 256 de oameni în Gaza și 13 în Israel.

Atacul cu baloanele incendiare a fost un răspuns din partea Hamas, după ce marți în Ierusalimul de Est a avut loc un marș al naționaliștilor evrei. Atât SUA, cât și ONU au îndemnat la reținere înaintea acestei acțiuni autorizată de fostul guvern. Între timp s-a instalat un nou guvern israelian condus de Naftali Bennett.

ADVERTISEMENT

Activitate teroristă în mai multe tabere

Forțele de Apărare Israeliene (IDF) au transmis printr-un comunicat că avioanele au lovit mai multe tabere militare operate de Hamas, locații în care ar avea loc “activități teroriste”. De asemenea, Forțele de Apărare Israeliene au spus că sunt pregătite pentru orice, chiar și pentru reluarea ostilităților.

De partea cealaltă, palestinienii au anunțat pe Twitter că vor continua să își apere drepturile, dar și locurile sfinte din Ierusalim. În Israel a fost instalat un nou guvern de coaliție condus de Naftali Bennett, înlăturându-l de la putere, după 12 ani, pe Benjamin Netanyahu.

ADVERTISEMENT