News

Armata israeliană, noi atacuri în Fâșia Gaza, după lansarea unor baloane incendiare de către Hamas. Video

Armata israeliană a lansat noi atacuri aeriene în Fâșia Gaza. Ofensiva a venit după lansarea unor baloane incendiare de către gruparea Hamas.
26.07.2021 | 09:39
Armata israeliana noi atacuri in Fasia Gaza dupa lansarea unor baloane incendiare de catre Hamas Video
ADVERTISEMENT

Conflictul militar dintre Armata israeliană și gruparea Hamas continuă în Fâșia Gaza. Noaptea trecută, avioane de război ale Israelului au lovit puncte strategice importante ale grupărilor de rezistență.

Atacul recent reprezintă al 5-a bombardament din Gaza de la declararea așa-numitului ”armistițiu” între Hamas și Israel.

ADVERTISEMENT

Armata israeliană, noi atacuri în Fășia Gaza, ca răspuns la baloanele incendiare Hamas

Riposta armatei israeliene vine ca o replică la lansarea unor baloane incendiare spre teritoriul său din enclava palestiniană care au provocat incendii de vegetaţie, notează aa.com.

Potrivit presei internaționale, atacurile Israelului, care nu au făcut victime, au avut ca ţintă o zona nelocuită din nordul enclavei şi un loc de antrenament al mişcării islamiste Hamas, aflată la putere în Fâşia Gaza, la Khan Younes (sud).

ADVERTISEMENT

Cu câteva ore înainte de atac, Israelul anunţase că va reduce la jumătate zona de pescuit autorizată în largul Fâşiei Gaza.


”S-a decis reducerea zonei de pescuit autorizate în Fâşia Gaza de la 12 mile marine la 6 mile marine.

ADVERTISEMENT

Decizia a fost luată din cauza lansării unor baloane incendiare din Fâşia Gaza în direcţia Israelului, ceea ce constituie o încălcare a suveranităţii israeliene”, potrivit comunicatului oficial al Armatei.

Oficialii militari din Israel spun că ”Hamas este responsabil de activităţile din Fâşia Gaza şi de toate acţiunile desfăşurate din Fâşia Gaza spre statul Israel și trebuie să sufere consecinţele violenţelor comise împotriva cetăţenilor statului Israel”.

ADVERTISEMENT

Duminică, mai multe incendii de vegetaţie au fost stinse ”în trei locuri situate într-o mică zonă din regiunea Eshkol”, a indicat un comunicat al pompierilor israelieni, precizând că ”un expert a ajuns la concluzia că focurile au fost provocate de baloane incendiare”.

Conflictul Israel – Hamas, reaprins în debutul lunii iulie

În a doua zi a lunii iulie, disputa militară dintre Israel și gruparea Hamas s-a reaprins. La acea dată, Armata israeliană a lansat mai multe lovituri aeriene asupra unor ţinte islamiste din Gaza.

Măsura vine ca o ripostă la o serie de lansări de baloane incendiare din zona palestiniană, care au provocat incendii în Israel. Baloanele incendiare de luna trecută au fost primele de la războiul de 11 zile în care Israel a luptat împotriva grupurilor teroriste din Gaza.

ADVERTISEMENT