News

Armata Română, chemată în ajutor la Timişoara! Vor face verificări suplimentare în locul unde au murit 3 oameni

21.11.2019 | 11:24
Armata Română, chemată în ajutor la Timişoara! Vor face verificări suplimentare în locul unde au murit 3 oameni
Armata Română, chemată în ajutor la blocul groazei din Timişoara. Sursa foto: europafm.ro
ADVERTISEMENT

Armata Română a fost chemată în ajutor la Timişoara! Specialiștii MApN vor intra în blocul groazei, unde nu mai puțin de trei oameni au murit, iar alți 43 au fost internați în urma unei deratizări făcută cu niște substanțe extrem de puternice.

Armata Română, chemată în ajutor la blocul groazei din Timişoara

Miercuri seară, încă mai erau internate 43 de persoane, dintre care 32 copii la Spitalul ”Louis Ţurcanu”, 8 adulţi la Spitalul Judeţean şi 3 adulţi la Spitalul Municipal, toţi intoxicaţi în blocurile deratizate. Armata Română a fost chemată în ajutor la Timişoara.

ADVERTISEMENT

“În urma rezultatelor obţinute după aceste verificări, în cursul dimineţii zilei de 21.11.2019 se va efectua o acţiune de neutralizare, decontaminare şi igienizare a acestor spaţii, pentru a înlătura orice sursă care ar putea pune în pericol sănătatea locatarilor. La finalizarea acestor acţiuni, se va permite accesul total al locatarilor în imobilele blocuri de locuinţe de la adresele Mioriţa nr. 4 şi Vaida Voievod nr.1”, au transmis autorităţile din Timişoara, potrivit romaniatv.ro.

Trei oameni au murit și 88 au fost spitalizați după deratizare

Inspectorii Inspecţiei Sanitare de Stat au luat probe din blocurile deratizate, care vor fi analizate într-un laborator de toxicologie. Specialiștii caută să vadă dacă mai există în aer fosfina, substanţă letală care a provocat decesul celor 3 persoane şi intoxicarea altor 88. În funcţie de rezultate, se va stabili dacă locatarii se pot întoarce în imobile.

ADVERTISEMENT

Potrivit Ministerului Sănătăţii, insecticidul respectiv este certificat pentru a fi folosit “strict în interiorul silozurilor goale, al celulelor de depozitare goale, stive, camere de depozitare goale, alte clădiri etanşe la gaze (închise/sigilate, libere)”, fiind interzisă folosirea în spaţii de locuit.

Un copil de 10 zile a murit, un altul de trei ani, dar și mama acestuia și-au găsit sfârșitul. Autoritățile au intrat în alertă după ce foarte mulți ameni au sunat la ambulanță, de la aceeași adresă. S-a stabilit că totul a pornit de la deratizarea făcută recent.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri