News

Armata Română produce viziere de protecție. Câte bucăți vor fi realizate în fiecare zi

10.04.2020 | 17:01
Armata Romana produce viziere de protectie Cate bucati vor fi realizate in fiecare zi
ADVERTISEMENT

Armata Română produce viziere de protecție ce vor fi folosite de oamenii legii ce asigură ordinea pe durata stării de urgență, au anunțat, vineri, reprezentanții MApN.

Armata Română produce viziere de protecție

Ministerul Apărării Naționale a anunțat, vineri, că Armata Română produce viziere de protecție, potrivit unui comunicat postat pe site-ul instituției.

ADVERTISEMENT

”Structurile logistice ale Statului Major al Forțelor Terestre (SMFT), Statului Major al Forțelor Aeriene (SMFA), precum și o echipă de specialiști din Academia Tehnică Militară “Ferdinand I” (ATM) au început producția de viziere de protecție pentru acoperirea nevoilor structurilor de forțe ce participă la efortul național împotriva răspândirii COVID-19”, transmite MApN.

Reprezentanții ministerului spun că vizierele au fost dezvoltate în urma unei colaborări între SMFT și SMFA în urma unor proiecte proprii. Echipamentele de protecție realizate de Armata Română vor asigura protecție oamenilor legii care acționează în această perioadă în sprijinul autorităților locale și centrale.

ADVERTISEMENT

Până acum, MApN anunță că au fost produse 1.000 de viziere de protecție, iar în scurt timp vor fi realizate câte 800 de bucăți în fiecare zi. Producția va continua până când vor fi realizate 20.000 de viziere, a mai transmis ministerul.

Echipamentele au ajuns și la medici

Mai mult decât atât, o echipă alcătuită din cadre didactice, cercetători şi ofiţeri din cadrul Centrului de Excelenţă în Robotică şi Sisteme Autonome al ATM a adaptat un model de vizieră de protecție, proiectat de firma PRUSA, ce poate fi făcut din materiale consumabile, cu ajutorul imprimantei 3D.

ADVERTISEMENT

Primele viziere de acest tip au fost deja printate și furnizate personalului medical din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central ”Dr. Carol Davila” , iar feedback-ul cadrelor medicale a fost unul pozitiv, a mai anunțat MApN.

Vizierele de protecție realizate de Armata Română au fost avizate și autorizate de Centrul de Cercetare Științifică pentru Apărare CBRN și Ecologie din cadrul Agenției de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare.

ADVERTISEMENT