Hotnews

Armata Română trimite şase ELICOPTERE în Forţa de Răspuns a NATO

Armata Română va trimite forţe pentru Forţa consolidată de Răspuns a NATO, a declarat ministrul Apărării, Mircea Duşa. În cadrul reuniunii de la Bruxelles a miniştrilor Apărării din...
09.10.2015 | 21:04
Armata Română trimite şase ELICOPTERE în Forţa de Răspuns a NATO

Armata Română va trimite forţe pentru Forţa consolidată de Răspuns a NATO, a declarat ministrul Apărării, Mircea Duşa. În cadrul reuniunii de la Bruxelles a miniştrilor Apărării din ţările NATO, Mircea Duşa a precizat că România şi-a “redefinit contribuţia” la Forţa consolidată de Răspuns (eNRF), în cadrul eforturilor aliate de reducere a deficitelor pentru 2016.

Drept urmare, România va trimite în Forţa de Răspuns a NATO două elicoptere de căutare-salvare şi patru elicoptere de transport.

Elicopterele de transport pe care le poate oferi Armata Română sunt de tip IAR 330 Puma, iar elicopterele de căutare – salvare sunt IAR 330, varianta MEDEVAC.

La Bruxelles, miniştrii Apărării au discutat situaţia implementării Planului de acţiune pentru creşterea capacităţii operaţionale a NATO, precum şi obiectivele stabilite pentru Summitul de la Varşovia, din anul 2016.

O atenţie specială a fost acordată situaţiei de securitate din Afganistan şi Siria, inclusiv evenimentelor de la Kunduz (Afganistan).

În acelaşi timp, situaţia din Siria reprezintă, în opinia miniştrilor apărării, un motiv de preocupare, mai ales prin efectele generate în planul securităţii regionale, cât şi al consecinţelor umanitare.

„Date fiind provocările majore de securitate la adresa Alianţei Nord-Atlantice, considerăm că se impune continuarea şi consolidarea măsurilor de asigurare”, a declarat ministrul Mircea Duşa.

Sursă: www.romanialibera.ro

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri