Hotnews

Armata Română va avea un batalion de COMANDO după model american

Armata Română îşi va înfiinţa un batalion de trupe speciale care va respecta structura faimoaselor unităţi de comando “Airborne rangers” din Statele Unite. Unitatea din România va fi...
24.06.2015 | 18:22
Armata Română va avea un batalion de COMANDO după model american

Armata Română îşi va înfiinţa un batalion de trupe speciale care va respecta structura faimoaselor unităţi de comando “Airborne rangers” din Statele Unite. Unitatea din România va fi construită prin restructurarea Batalionului 630 Paraşutişti de la Bacău.

Batalionul 630 are deja în componenţă câţiva militari care au absolvit cursul de rangers în Statele Unite. În viitor, un asemenea curs va fi organizat şi în România, pentru a permite ca toţi militarii să aibă aceeaşi pregătire, a explicat comandantul Batalionului 630, colonelul Doru Tocilă, citat de revista Observatorul Militar.

În SUA cursul de “Airborne rangers” începe cu un modul de pregătire generală, cu durata de 9 săptămâni, urmat de un modul de paraşutare (Airborne), cu durata de 3 săptămâni.

Etapa a treia este o pregătire de specialitate, fizică şi psihică. Printre altele, ea include alergare pe distanţa de 5 mile, marşuri până la 10 mile, conducerea automobilelor, citirea hărţilor, deplasarea prin cursuri de apă, luptă corp la corp şi acordarea primului – ajutor.

Sursă: www.romanialibera.ro

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri