News

Armata Română va avea un rol crucial în distribuirea vaccinului anti Covid. Anunțul ministrului Ciucă

23.11.2020 | 23:35
Armata Română va avea un rol crucial în distribuirea vaccinului anti Covid. Anunțul ministrului Ciucă
Armata va avea un rol cheie în distribuirea vaccinului anti Covid
ADVERTISEMENT

Armata Română va avea un rol important în momentul încare vaccinul anti-Covid va ajunge pe meleaguri românești.

Potrvitit unui anunț al ministrului Nicolae Ciucă, Ministerul Apărării Naționale va asigura transportul terestru și aerian pentru dozele de vaccin, de la aterizarea în România spre primele spitale și centre de vaccinare.

ADVERTISEMENT

Ministerul Apărării Naţionale va fi implicat, cu rol important, în campania naţională de vaccinare anti-COVID-19 şi va asigura, prin structurile de specialitate, condiţiile logistice necesare la nivel național.

Armata va transporta vaccinul anti Covid-19 în întreaga țară

Am participat astăzi, la Palatul Cotroceni, la şedinţa „Campania de vaccinare anti-COVID-19, problemă de securitate națională”, prezidată de Președintele României, Klaus Iohannis. În cadrul dezbaterilor au fost stabilite principalele atribuţii pe care MApN le va avea în acest demers cu anvergură naţională.

ADVERTISEMENT

Armata României va avea un rol foarte important, revenindu-i responsabilități, prin structurile de specialitate, pentru a asigura condiţiile logistice necesare desfășurării acestei campanii la nivel național.

Anticipând principalele etape pentru campania de vaccinare anti-COVID-19, au fost identificate soluţii de depozitare în condiții speciale, stabilindu-se ca centrul principal de depozitare pentru dozele de vaccin care necesită condiții de stocare la temperatura de – 80°C să fie Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. La nivel național au fost stabilite șase centre regionale în locația spitalelor militare de urgență de la Timișoara, Craiova, Brașov, Cluj-Napoca, Iași și Constanța.

„MApN va asigura transportul terestru și aerian pentru toate dozele de vaccin de la sosirea în țară a acestora cât şi preluarea şi transportul la centrele de vaccinare de pe întreg teritoriul României. Totodată, Armata României va sprijini echipele de vaccinare cu resursă umană calificată.

ADVERTISEMENT

Colaborarea nemijlocită cu celelalte instituții responsabile de elaborarea și implementarea strategiei de vaccinare reprezintă premisele care stau la baza îndeplinirii cu succes a misiunii pe care MAPN și-a asumat-o în cadrul acestui demers național de o importanță strategică pentru România”, a scris Ciucă pe Facebook.

Vaccinul trebuie ținut la minus 80 de grade Celsius

Ministrul a participat luni la Palatul Cotroceni, unde s-a întâlnit cu președintele Klaus Iohannis, tocmai pentru a dezbate rolul Armatei în momentul în care vaccinul va fi disponibil.

Armata României va avea un rol foarte important, revenindu-i responsabilităţi, prin structurile de specialitate, pentru a asigura condiţiile logistice necesare desfăşurării acestei campanii la nivel naţional”, menționează Ciucă , conform Pro TV.

ADVERTISEMENT

Centrul principal de depozitare pentru vaccin, care necesită condiții de minus 80 de grade Celsius va fi la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino”. Totodată, la nivel național au fost desemnate ca și centre regionale spitalele militare din Timișoara, Craiova, Brașov, Cluj-Napoca, Iași și Constanța.

Colaborarea nemijlocită cu celelalte instituţii responsabile de elaborarea şi implementarea strategiei de vaccinare reprezintă premisele care stau la baza îndeplinirii cu succes a misiunii pe care MApN şi-a asumat-o în cadrul acestui demers naţional de o importanţă strategică pentru România”, a adăugat ministrul Apărării.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri