MApN anunță că Armata Română și-a mărit efectivele. Undeva la 2.000 de soladați profesioniști au depus jurământul. Aceștia urmează să ajungă la unitățile militare în care au fost încadrați.
Șeful Statului Major al Apărării a anunțat că în această săptămână alți 2.000 de soldați profesionști au intrat, oficial, în Armata Română. Ministerul Apărării Naționale a transmis un comunicat potrivit căruia, vineri, s-a depus jurământul în peste 50 de mari unități ale Armatei Române.
„Ați intrat în rândul Forțelor Armate Române, a căror misiune sacră este garantarea suveranității, independenței și unității statului, a integrității teritoriale și a democrației constituționale.
Este o mândrie, dar și o responsabilitate, această carieră oferind deopotrivă provocări și satisfacții. Nu va fi ușor, mai ales având în vedere complexitatea și instabilitatea actualului mediu de securitate. Însă, veți avea alături camarazi de nădejde și împreună vom reuși să ne îndeplinim sarcinile încredințate”, le-a transmis soldaților generalul Gheorghiță Vlad, potrivit MApN.
Mai mult, această ceremonie de depunere a jurământului militar va fi urmată de un modul de instruire de specialitate. În acest sens, noii militari își vor începe activitatea în unitățile în care au fost încadrați.
Acest lucru s-a mai întâmplat și în luna august. Atunci, undeva la 2.200 de soldați profesioniști au rostit legământul de credință față de patrie, în cadrul unor ceremonii.
La începutul lunii octombrie, Armata Română a anunțat că angajează luptători de comando. Persoanele selectate urmează un curs cu o durată de opt luni, desfășurat la Școala de Instruire a Forțelor pentru Operații Speciale din Vlădeni, județul Brașov.
Luptătorii de comando trebuie să aibă o condiție fizică foarte bună și să știe să folosească arme. Candidații selectați vor fi supuși unor antrenamente grele, iar cei mai buni vor fi angajați.
Luptătorii de comando efectuează salturi cu parașuta și trebuie să aibă un simț al orientării extrem de dezvoltat, mai ales pe un teren necunoscut. Aceștia trebuie să știe să înoate și să se scufunde, dar și să acorde primul-ajutor.