News

Mircea Geoană, despre armata din Ucraina: ”Este una de tip NATO. I-am antrenat ani de zile”

Secretarul general-adjunct al NATO, Mircea Geoană, spune că armata ucraineană angrenată în aceste zile într-un război dur cu cea a Rusiei, este una ”de tip NATO”, care a fost antrenată ani de zile.
25.03.2022 | 00:56
Mircea Geoana despre armata din Ucraina Este una de tip NATO Iam antrenat ani de zile
Mircea Geoană explică rezistența forțelor ucrainene în fața rușilor: ”Armata din Ucraina este una de tip NATO”. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

A trecut deja o lună de la declanșarea de către Rusia a invaziei din Ucraina. Deși luptă cu un ”monstru” militar, armata din Ucraina rezistă eroic și provoacă pierderi uriașe inamicilor.

Mircea Geoană explică rezistența forțelor ucrainene în fața rușilor: ”Armata din Ucraina este una de tip NATO”

Mircea Geoană, românul aflat în funcția de secretar general-adjunct la NATO, nu este mirat de modul în care luptă ucrainenii.

ADVERTISEMENT

”Armata ucraineană este, astăzi, o armată de tip NATO, pentru că i-am antrenat timp de ani de zile”, a declarat Geoană, pentru Agerpres.

Oficialul Alianței a subliniat că ”sancţiunile produc deja efecte asupra economiei şi finanţelor Rusiei”.

ADVERTISEMENT

Geoană a mai spus că Rusia suferă pierderi masive de oameni şi de echipamente ”în faţa unei armate ucrainene mai bine pregătite, mai motivate şi funcţionând pe criterii occidentale, pe model NATO”.

NATO va continuă să sprijine cu resurse militare Ucraina

Mircea Geoană a mai precizat că Organizația Tratatului Atlanticului de Nord îşi face datoria faţă de ucraineni în acord cu regulile internaționale.

ADVERTISEMENT

”Au dreptul consfinţit în Carta ONU la apărare şi la rezistenţa armată în faţa unei agresiuni armate şi vom continua să furnizăm Ucrainei sprijin militar, sprijin financiar şi sprijin umanitar pentru a-şi duce mai departe, cu bravură, războiul pentru independenţa lor şi pentru dreptul lor de a-şi alege viitorul”, a adăugat Mircea Geoană

Geoană: ”Sperăm ca Putin să vadă că războiul aduce numai daune Rusiei”

Oficialul român al NATO este convins că o continuare a războiului din Ucraina este echivalentă cu pierderi importante pentru Kremlin. Geoană speră că și Putin va observa această realitate.

ADVERTISEMENT

”Sperăm ca preşedintele Putin să vadă că a persevera în greşeală este un lucru care îi va produce lui, regimului pe care îl reprezintă, dar şi naţiunii lui daune şi mai severe.

Sperăm că, întărindu-i pe ucraineni, să scurtăm de fapt războiul şi să creştem costurile pentru Putin şi pentru cei care încă sunt alături de el într-un astfel de război criminal şi totalmente anacronic”, a punctat Mircea Geoană.

ADVERTISEMENT