ADVERTISEMENT
Nicio categorie

Arme chimice descoperite în Siria. Obama pregăteşte o intervenţie militară

Presedintele american Barack Obama a convocat sambata echipa de securitate nationala, pentru a discuta despre modul in care se va reactiona la acuzatiile privind comiterea unui atac cu arme chimice de...
Autor: Ionuţ Cataramă | 24.08.2013 | 17:48
Arme chimice descoperite în Siria. Obama pregăteşte o intervenţie militară

Presedintele american Barack Obama a convocat sambata echipa de securitate nationala, pentru a discuta despre modul in care se va reactiona la acuzatiile privind comiterea unui atac cu arme chimice de catre guvernul sirian saptamana aceasta, a anuntat un oficial de la Casa Alba, citat de AFP.

ADVERTISEMENT

“Presedintele s-a intalnit cu echipa sa de securitate nationala in aceasta dimineata pentru a discuta despre acuzatiile privind atacul cu arme chimice comis de guvernul sirian in Siria in cursul acestei saptamani”, a explicat oficialul.

El a precizat ca Obama a ordonat serviciilor sale de informatii sa “adune fapte si probe pentru a stabili ce s-a intamplat in Siria”.

ADVERTISEMENT

“Odata ce am verificat toate informatiile, presedintele va lua o decizie avizata cu privire la maniera de raspuns”, a insistat el.

Potrivit acestui oficial, Casa Alba are “o paleta de optiuni pe masa”. “Vom actiona intr-un mod bine gandit, pentru a lua decizii in conformitate cu interesele noastre nationale, precum si cu evaluarea noastra cu privire la ce se poate face pentru a avansa in obiectivele pe care le avem in Siria”, a adaugat el.

ADVERTISEMENT

Vineri, secretarul american al Apararii, Chuck Hagel, a anuntat ca Pentagonul mobilizeaza armata pentru o eventuala interventie militara impotriva Siriei. El a mai precizat ca oficialii americani au pregatit o serie de “optiuni” pentru Barack Obama, in cazul in care acesta decide sa atace regimul de la Damasc.

O eventuala interventie a armatei americane ar veni ca urmare a unor zvonuri legate de folosirea de catre regimul sirian a armelor chimice, intr-o actiune in care si-au pierdut viata numeroase persoane.

ADVERTISEMENT

Marina SUA a trimis deja in Marea Mediterana un al patrulea distrugator echipat cu rachete de croaziera. Cele patru distrugatoare, Gav, Barry, Mahan si Ramage, sunt echipate cu rachete de tip Tomahawk.

Sursa: HotNews

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!