News

Armenia, atac cu bombe în Azerbaidjan: 9 morți și 34 de răniți

12.10.2020 | 09:27
Armenia, atac cu bombe în Azerbaidjan: 9 morți și 34 de răniți
Armenia, atac cu bombe în Azerbaidjan: 9 morți și 34 de răniți. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Războiul dintre Armenia și Azerbaidjan continuă să producă victime însemnate în zonă. Recent, un atac cu bombe al Erevan-ului a lăsat în urmă 9 morți și zeci de răniți.

La doar o zi după ce s-a ajuns la un acord de semnare a armistiţiului dintre Azerbaidjan şi Armenia, tensiunile au escaladat din nou.

ADVERTISEMENT

Azerbaidjanul acuză Armenia că a bombardat puternic, la primele ore ale dimineţii, o zonă rezidenţială din Ganja, al doilea oraş ca mărime, şi că a lovit un bloc de apartamente.

Un nou atac cu bombe al Armeniei în Azerbaidjan: 9 morți și 34 de răniți

Conform Anadolu Agency, un atac cu bombe al Armeniei care a avut loc duminică a lăsat în urmă 9 morți și 34 de răniți în orașul Ganja, așezare cu peste 330.000 de locuitori.

ADVERTISEMENT

În urmă cu o zi, oficiali ai Ministerului de Externe azer au declarat că Armenia a bombardat orașul Ganja, acuzând armata armeană că a atacat în mod deliberat civilii și medici, ”ca parte a politicii de agresiune împotriva Azerbaidjanului”.

”Bombardamentul asupra civililor și orașelor de către forțele armate armene, după acordul umanitar de încetare a focului, reprezintă un nou exemplu al barbarismului și arată că apelurile conducerii armene la pace reprezintă doar o ipocrizie”, a spus Hikmat Hajiyev, un consilier al președintelui azer, conform sursei citate.

Până la această dată, aproximativ 1.165 de case, 57 de clădiri rezidențiale și comerciale și 146 de clădiri publice din Azerbaidjan au fost distruse de atacurile Armeniei.

ADVERTISEMENT

Între timp, Ministerul Apărării din Azerbaidjan a declarat că armata a respins atacurile armene pe tot parcursul nopții de duminică.

Armenia și Azerbaidjan, armistițiu semnat la Moscova

Escaladarea conflictului din ultimele zile vine la scurt timp după o întâlnire trilaterală la Moscova, vineri, între miniștrii de externe ai Rusiei, Azerbaidjanului și Armeniei.

Ilham Aliyev, președintele azer, a afirmat că atacul reprezintă ”o crimă de război și o încălcare gravă a Convenției de la Geneva”.

ADVERTISEMENT

Conflictul din Nagorno-Karabah din 2020 este unul în curs de desfășurare între forțele armate azere și armene. Ciocnirile sângeroase au început în dimineața zilei de 27 septembrie 2020 de-a lungul liniei de contact Nagorno-Karabakh. Până în prezent, ambele părți au raportat victime militare și civile.

Regiunea Nagorno-Karabah, în majoritate locuită de armeni, s-a desprins de Azerbaidjan, declanșând la începutul anilor 1990 un război care a făcut 30.000 de morţi. De atunci, frontul este aproape îngheţat în ciuda atacurilor regulate, niciun tratat de pace nu a fost semnat.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri