News

Armurierul filmului „Rust”, probleme și la alte pelicule, înainte de accidentul provocat de Alec Baldwin: „Era neglijentă cu armele”

Armurierul filmului „Rust” a mai avut probleme și la alte pelicule, înainte de accidentul tragic provocat de Alec Baldwin.
24.10.2021 | 17:42
Armurierul filmului Rust probleme si la alte pelicule inainte de accidentul provocat de Alec Baldwin Era neglijenta cu armele
ADVERTISEMENT

Hannah Gutierrez-Reed (24 de ani) a fost angajată ca armurier al filmului „Rust”, cel pentru care filma și Alec Baldwin. Actorul a ucis-o din greșeală pe directoarea de imagine vineri, 22 octombrie, pe platoul de filmare.

Tânăra a mai provocat probleme și în trecut, atunci când lucra la o altă peliculă. La momentul respectiv, aceasta i-a dat o armă neverificată corespunzător unei actrițe de doar 11 ani, potrivit Daily Beast.

ADVERTISEMENT

Actorul și producătorul Alec Baldwin este devastat după accidentul provocat. Acesta a transmis, printr-un comunicat, că va colabora cu Poliția și va fi alături de familia femeii pe care a ucis-o din greșeală.

Alec Baldwin

Vineri, Alec Baldwin a ucis-o, accidental, pe Halyna Hutchins, directoarea de imagine a filmului „Rust”. Acesta l-a rănit și pe regizorul Joel Souza, care se află la spital în aceste momente.

ADVERTISEMENT

Incidentul a avut loc chiar pe platourile de filmare, după ce actorul a primit un pistol cu muniție reală. Tragedia a șocat întreaga lume, iar ancheta este în desfășurare.

Alec Baldwin a folosit o armă pe care o credea sigură, din moment ce așa i s-a comunicat. Armurierul platoului de filmare al producției „Rust”, Hannah Gutierrez-Reed, a mai provocat probleme și la altă peliculă.

ADVERTISEMENT

Surse din producția filmului „The Old Way”, în care joacă și Nicholas Cage, susțin că tânăra de 24 de ani era neglijentă cu armele.

„Era puțin neglijentă cu armele, fluturându-le în aer din când în când. (…) De câteva ori a încărcat gloanțele oarbe și făcea acest lucru într-un mod care nu era sigur”, a adăugat sursa respectivă, potrivit publicației citate mai sus.

ADVERTISEMENT

Armurierul Gutierrez-Reed a mai avut probleme cu armele

Gutierrez-Reed a fost identificată, în mandatul de percheziție al biroului Șerifului din Santa Fe, drept armurierul platoului de filmare al peliculei „Rust”. Baldwin a primit o armă de recuzită pe care o credea sigură.

Sursele care au făcut declarații pentru publicația Daily Beast au insistat că accidentul tragic a fost rezultatul „unui șir de eșecuri de la cel mai înalt nivel la cel mai de jos”, începând cu măsurile de reducere a costurilor.

Hannah Gutierrez-Reed a fost descrisă ca fiind „fără experiență și novice” de o sursă din producția filmului „Rust”. Sursa a mai precizat că au existat cel puțin două incidente anterioare cu arme descărcate din greșeală de alți membri ai echipei înainte de tragedia de zilele trecute.

Asociația actorilor recomandă testarea armelor înainte de fiecare utilizare. Surse din producția „Rust” au mai spus că și Dave Halls, asistentul de regie, ar fi trebuit să verifice armele. El este cel care i-a dat arma lui Alec Baldwin, spunându-i că este în siguranță.

„Trebuia să fie ultima noastră linie de protecție dar a eșuat. El era ultima persoană care trebuia să se uite la armă”, au transmis sursele respective.

Mandatul de percheziție spune că armurierul a pus trei arme din recuzită pe un cărucior de lângă locul unde se filma scena înainte de Halls să ia un revolver de pe căruciorul respectiv și să i-l dea lui Alec Baldwin.

ADVERTISEMENT