Sport

Aroganță din partea lui Roman Abramovich! A plătit 40.000 de lire ca să i se livreze o porție de mâncare la 3.500 de kilometri distanță

Roman Abramovich, încă patron al lui Chelsea, a plătit în trecut nu mai puțin de 40.000 de lire sterline ca să i se livreze o porție de sushi din Londra în Azerbaidjan.
12.04.2022 | 10:51
Aroganta din partea lui Roman Abramovich A platit 40000 de lire ca sa i se livreze o portie de mancare la 3500 de kilometri distanta
Roman Abramovich a plătit 25.000 de lire ca să zboare cu avionul de la Londra în Azerbaidjan. Sursa foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA
ADVERTISEMENT

Roman Abramovich se află acum în căutarea unui nou patron pentru Chelsea. După invazia rusă în Ucraina de pe 24 februarie, oligarhul a fost sancționat financiar de guvernului Marii Britanii.

Roman Abramovich a plătit 40.000 de lire ca să i se livreze o porție de sushi de la Londra la Baku

Roman Abramovich, patronul lui Chelsea, ar fi cheltuit în urmă cu mai mulți ani o sumă de 40.000 de lire sterline (aproape 48.000 de euro) pentru ca preparatul său culinar preferat să fie transportat pe o distanță de 3.500 de kilometri.

ADVERTISEMENT

Potrivt Sunday Times, Abramovich a făcut o comandă de sushi despre care se crede că ar fi costat aproximativ 1.200 de lire (1.400 de euro). După ce mâncarea a fost pregătită, ea a fost transportată cu o limuzină pe aeroportul Luton și expediată apoi cu un avion privat la Baku, capitala Azerbaidjan.

Se pare că Roman Abramovich a trebuit să aștepte mai mult decât timpul standard de livrare de 20 de minute. El a așteptat până i-a sosit comanda cinci ore și jumătate – durata unui zbor între Londra și Baku.

ADVERTISEMENT

Întâmplarea a avut loc la începutul anilor 2000, când rusul avea un apetit lacom pentru bucătăria restaurantului Ubon din Canary Wharf (Londra), care în prezent este închis.

Chelsea se află pe marginea prăpastiei în Champions League

Chelsea întâlnește în această seară pe Real Madrid în capitala Spaniei, în returul sferturilor de finală ale Ligii Campionilor. După înfrângerea de pe teren propriu cu scorul de 1-3, Chelsea are șanse minime de a se califica în semifinale. Clubul londonez va trebui să-și dea sufletul pe teren pentru calificare pentru păstrarea titlului de campioană a Europei.

ADVERTISEMENT

Ultima dată când Chelsea a întâlnit pe Real Madrid în cadrul Ligii Campionilor a fost chiar anul trecut, când cele două echipe s-au confruntat în semifinale. Atunci, echipa lui Roman Abramovich se calificase în etapa finală după un egal la Madrid (1-1) și o victorie (2-0) pe teren propriu.

Cum arată cursa finală pentru cumpărarea lui Chelsea

Roman Abramovich are preocupări ceva mai intense în aceste zile, după ce activele sale au fost înghețate de statul britanic și de Uniunea Europeană în urma invaziei Rusiei în Ucraina. Înainte de acest moment, el anunțase că vrea să vândă Chelsea, la aproximativ 19 ani de când a cumpărat clubul.

ADVERTISEMENT

Patru ofertanți s-au arătat dornici de a prelua șefia clubului. Ofertele au venit din partea miliardarului american Ken Griffin, care și-a unit forțele cu Dan Gilbert, CEO-ul Cleveland Cavaliers, și cu familia Ricketts, proprietarii Chicago Cubs.

Altă ofertă vine din partea fostului președinte al lui Liverpool, Sir Martin Broughton, în alianță cu Sebastian Coe. De asemenea, printre pretendenții la patronatul lui Chelsea se numără și Todd Boehly, proprietarul Los Angeles Dodgers, și Stephen Pagliuca, coproprietarul Boston Celtics și Atalanta.

Celor patru echipe de ofertanți li s-a acordat termen limită până pe 14 aprilie pentru a-și depune oferta finală pentru club. Potrivit presei britanice, potențialii cumpărători consideră că procesul ar putea fi prelungit până săptămâna viitoare, când se va anunța o decizie finală pentru viitorul lui Chelsea.

ADVERTISEMENT