Fotbal international

Arsenal a ajuns la un acord pentru transferul unui nou puşti român

04.08.2018 | 14:50
Arsenal a ajuns la un acord pentru transferul unui nou pusti roman

Arsenal a ajuns la un acord pentru transferul fotbalistului român de 15 ani Cătălin Cârjan de la Viitorul Domneşti, dar mutarea se va putea oficializat doar în luna decembrie. Puştiul a impresionat în ultimele luni la echipa din Liga a 3-a, fiind de altfel cooptat la loturile de juniori ale României.

Arsenal s-a înţeles pentru transferul lui Cătălin Cârjan
Arsenal s-a înţeles pentru transferul lui Cătălin Cârjan

Cătălin Cârjan va fi oficial jucătorul celor de la Arsenal Londra în luna decembrie, atunci când poate fi legitimat de către formaţia londoneză.  Mijlocaşul ofensiv nu poate ajunge la Academia celor de la Arsenal decât în momentul în care împlineşte vârsta de 16 ani.

Cătălin Cârjan, al doilea puşti român transferat de Arsenal

Clubul care evoluează pe Emirates Stadium l-a achiziţionat în 2015 pe Vlad Dragomir, fotbalistul crescut de LPS Banatul Timişoara şi ACS Poli Timişoara. Internaţionalul de tineret a evoluat timp de trei sezoane la Arsenal şi în ciuda faptului că a fost în lotul echipei mari la un meci din Europa League şi a avut şansa să se antreneze de mai multe ori cu Alexis Sanchez şi restul vedetelor de la Arsenal în perioada respectivă, el nu a fost cooptat de Unai Emery în lotul pentru sezonul 2018-2019.

Vlad Dragomir a decis să plece de la Arsenal în vara lui 2018 şi a ajuns la o înţelegere cu formaţia din Serie B, Perugia. Mijlocaşul român de tineret a semnat un contract pe trei ani cu trupa italiană şi va avea astfel şansa unui debut la echipele de seniori.

Cătălin Cârjan a fost de mai multe ori la baza de pregătire a celor de la Arsenal, iar în această perioadă se află în lotul celor de la Viitorul Domneşti, echipă care a pierdut în debutul noului sezon din Cupa României cu 3-0, în faţa celor de la Rapid. Pentru tânărul mijlocaş a fost a doua partidă împotriva celor din Giuleşti după ce în urmă doi ani a şi reuşit să înscrie în poarta bucureştenilor într-un joc amical.

Arsenal are mare încredere în Cătălin Cârjan şi talentul său

Transferul puştiului român este ca şi făcut după ce s-a deplasat de mai multe ori în capitala Angliei şi a efectuat câteva antrenamente alături de echipa U-16 a celor de la Arsenal. Cârjan a vorbit recent într-un interviu despre experienţa trăită în puţinele zile în care a avut ocazia să se antreneze la clubul londonez.

Este chiar altceva, este o diferență foarte mare. De abia aștept să merg acolo să semnez și o să fie mult mai bine. Voi semna când fac 16 ani, însă nu am voie. Au venit, m-au urmărit la mai multe meciuri și asta a fost. După aia mi-au trimis biletele să merg la ei. Mi-au spus cei de acolo că sunt jucător foarte bun și că vor în 2 ani să mă debuteze la echipa mare, a declarat tânărul jucător român.

Cătălin Cârjan este un mijlocaş cu o tehnică excelentă, fiind remarcat de mulţi pentru modul în care reuşeşte să controleze balonul cu ambele picioare. Fotbalistul poate evolua oriunde în linia de mijloc, dar şi în spatele atacantului precum un al doilea vârf.