Premier League

Arsenal are nevoie de 100 de milioane de euro pentru mercato. Condiţia pentru a-i putea aduce pe Partey, Magalhaes şi Ceballos

08.08.2020 | 13:05
Arsenal are nevoie de 100 de milioane de euro pentru mercato Conditia pentru ai putea aduce pe Partey Magalhaes si Ceballos
ADVERTISEMENT

Arsenal a salvat in extremis un sezon cenuşiu, câştigând Cupa Angliei, un trofeu foarte mult apreciat de suporteri în Insulă, şi și-a asigurat astfel, în ultimul moment, un loc în grupele viitoarei ediţii a Europa League.

Evident, antrenorul Mikael Arteta doreşte ca în viitorul sezon, care va începe la jumătatea lunii septembrie, tunarii să joace un rol important în bătălia pentru Top 4, care permite intrarea la masa bogaţilor, în Champions League.

ADVERTISEMENT

Numai că pentru a aduce înapoi pe Arsenal în lupta pentru Top 4, cu Liverpool, cu cele două superputeri din Manchester, cu Chelsea şi Tottenham, Arteta ar avea nevoie de întărirea lotului şi asta presupune buget de transferuri.

Pentru a cumpăra jucători, Arteta trebuie să decidă mai întâi pe cine vinde

Care nu prea există, urmare a pandemiei şi a faptului că în ultimii ani londonezii nu au mai prins loc de Champions League, iar din banii plătiţi scouterilor pentru a depista talente tinere şi la preţuri bune, s-au tăiat 55 la sută, ceea ce înseamnă un personal redus numeric la acest capitol, alătadată punctul forte al clubului.

ADVERTISEMENT

Aşa încât, dacă vrea jucători noi, Mikael Arteta trebuie mai întâi să decidă la cine renunţă şi pe ce bani se vor face aceste plecări. Din ceea ce se va obţine din vânzări se vor putea efectua apoi achiziţiile.

Care sunt cele trei ţinte pentru Arteta

Antrenorul iberic nu e foarte pretenţios, atenţia sa oprindu-se asupra a trei jucători. Care, împreună, costă peste o sută de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

În primul rând, doreşte să obţină un al doilea an de împrumut pentru Dani Ceballos de la Real Madrid, dar campioana Spaniei preferă varianta unui transfer definitiv, undeva în jurul sumei de 35 de milioane euro. Apoi, mijlocaşul defensiv de la Atletico Madrid, ghanezul Thomas Partey, place mult, dar trebuie plătită clauza de eliberare, în valoare de 50 de milioane euro. Ultima ţintă este fundaşul central de la Lille, Gabriel Magalhaes, dar acesta e urmărit şi de Napoli, Everton şi Manchester United.

La cine poate renunţa tehnicianul spaniol

Pentru ca toţi aceşti trei jucători să devină „tunari”, trebuie mai întâi vânzări. Pe listă figurează Lucas Torreira, Matteo Guendouzi, Ainsley Maitland-Niles şi Skhodran Mustafi. De asemenea, grecul Sokratis Papastathopulos şi Rob Holding pot intra şi ei pe această listă.

ADVERTISEMENT

Toţi aceşti jucători depăşesc lejer suma de 100 de milioane euro, numai Torreira valorând 40 de milioane. Şi mai este un jucător important foarte aproape de Arsenal, brazilianul Willian de la Chelsea, care ar veni liber de contract.

ADVERTISEMENT