Fotbal international

Video. Aubameyang, cel mai scump transfer al lui Arsenal. Chemat de Mkhitaryan

Mutare de top în Premier League. Arsenal a făcut cel mai scump transfer din istoria clubului. L-a luat pe Aubameyang de la Dortmund!
31.01.2018 | 14:46
Video Aubameyang cel mai scump transfer al lui Arsenal Chemat de Mkhitaryan

În sfârşit, pot exulta şi fanii lui Arsenal! După ce l-au cedat la Manchester United pe cel mai bun jucător al echipei, internaţionalul chilian Alexis Sanches într-o afacere între cluburi, la schimb cu armeanul Mkhtarian, iată că tunarii dau o mare lovitură, reuşind să îl transfere de la Borussia Dortmund pe puternicul atacant gabonez Pierre Emerick Aubameyang pentru suma de 63,75 milioane euro, record în istoria clubului. Precedentul data din vara lui 2017, 56 de milioane plătite lui Olympique Lyon pentru atacantul Alexandre Lacazette.

Transferul lui Aubameyang are şi un efect imediat. Arsenal se va despărţi de francezul Olivier Giroud, care este aşteptat la Chelsea pentru suma de 25 milioane de euro, iar caruselul acestei afaceri implică împrumutul vârfului Batshuayi de la Chelsea la Dortmund. Situaţia lui Arsenal, care riscă pentru al doilea an să piardă accesul în Champions League, este destul de rea, mai ales că a pierdut în ultima etapă, cu 3-1, pe terenul codaşei Swansea. De altfel, chiar antrenorul Arsene Wenger declara imediat după meciul de la Swansea că e mare nevoie de oameni capabili să marcheze multe goluri, altfel Arsenal va avea mult de suferit.

Cum au aflat fanii lui Arsenal de transfer înainte de a se fi făcut

Nu este nici o surpriză faptul că Aubameyang a ajuns la Londra, informaţia circulând intens în ultima vreme. Însă fanii priveau îngrijoraţi faptul că zilele treceau şi nimic nu se întâmpla concret. Fostul coechipier al lui Aubameyang la Dortmund, armeanul Mkhtarian, a încercat şi el să dea o mână de ajutor, trimiţându-i un video gabonezului, în care îl chema să joace din nou împreună. Oricum, interesul lui Arsenal s-a potrivt ca o mănuşă pentru Aubameyang, care deja intrase în clinciuri serioase cu şefii lui Dortmund încă din toamna lui 2017.

Atunci jucătorul, însoţit de fratele său, a dat o fugă la Barcelona la prietenul Ousmane Dembele şi deşi era perioadă de pauză cu meciuri ale echipelor naţionale germanii au reacţionat dur pentru faptul că jucătorul nu a spus nimic asupra plecării şi l-au suspendat pe scurt timp, deşi gabonezul marcase aproape meci de meci. Din acel moment, relaţiile Dortmund-Aubnameyang au continuat să se răcească. Totuşi, conducerea Borussiei, mulţumită şi de banii încasaţi, a decis să fumeze pipa păcii în ultimul moment cu jucătorul, dând un comunicat prin care i se mulţumeşte şi i se urează succes la noul club.

Faptul că fostul vârf al galben-negrilor a schimbat deja culorile în alb şi roşu a reieşit şi din gafa făcută de antrenorul Arsene Wenger, care, fără să îşi dea seama că nu există anunţul oficial, a dezvăluit la microfon, după meciul de la Swansea că transferul lui Aubameyang este vestea cea mai bună. Şi un alt argument asupra faptului că deja se ştia deznodământul afacerii îl reprezintă decizia de marketing a clubului, de a scoate deja la vânzare tricouri cu numărul 14 şi cu numele lui Aubameyang în magazinele lui Arsenal înainte de anunţul oficial.

VEZI VIDEO