Fotbal international

Finala Cupei Angliei: Arsenal – Chelsea 2-1. „Tunarii” prind in extremis Europa League grație dublei lui Aubameyang. Video

01.08.2020 | 21:34
Finala Cupei Angliei Arsenal  Chelsea 21 Tunarii prind in extremis Europa League gratie dublei lui Aubameyang Video
ADVERTISEMENT

Arsenal s-a impus cu 2-1 în fața lui Chelsea în finala Cupei Angliei și a obținut in extremis calificarea în Europa League pentru sezonul viitor. Tot din postura de câștigătoarea a Cupei Angliei, Arsenal va juca în Supercupă contra deținătoarei titlului, Liverpool, pe 29 august, pe Wembley. Aceasta este cea de-a 14-a Cupă câștigată de Arsenal, record în fotbalul britanic.

Chelsea a început mai bine meciul, a deschis scorul în debutul partidei, dar s-a stins treptat și a dat posibilitatea lui Arsenal să treacă la cârma jocului. „Tunarii” au beneficiat de ziua de excepție a golgheterului Aubameyang, autorul unei duble, grație căreia trofeul a poposit pe „Emirates”.

ADVERTISEMENT

Din păcate, Chelsea i-a pierdut în această finală și pe Azpilicueta și pe Pulisic, ambii accidentându-se destul de serios. Ei vor lipsi săptămâna viitoare în returul cu Bayern, de la Munchen, din „optimile” Ligii Campionilor.

Arsenal – Chelsea 2-1 (Aubameyang 27, 68 / Pulisic 6)

  • Arsenal: Martinez – Bellerin, Holding, D. Luiz (87 Sokratis), Tierney, Maitland-Niles – Ceballos, Xhaka – Pepe, Lacazette (82 Nketiah), Aubameyang. Rezerve: Kolasinac, Macey, Nelson, Nketiah, Sokratis, Saka, Smith, Torreira, Willock. Antrenor: Mikel Arteta
  • Chelsea: Caballero – James, Azpilicueta (33 Christense), Zouma, Rudiger (78 Hudson-Odoi), Alonso – Jorginho, Kovacic – Mount (78 Barkley), Giroud (78 Abraham), Pulisic (48 Pedro). Rezerve: Kepa, Christensen, Tomori, Emerson, Kante, Barkley, Hudson-Odoi, Pedro, Abraham. Antrenor: Frank Lampard
ADVERTISEMENT

Min. 73: Kovacic vede al doilea cartonaș galben pentru un fault asupra lui Xhaka și este eliminat.

Min. 68: GOOOOL ARSENAL! Contraatac de manual al „tunarilor” cu Bellerin în prim-plan, Pepe îi pasează lui Aubameyang, care se distrează cu apărarea lui Chelsea și-l învinge pe Callero. Arsenal – Chelsea 2-1.

Min. 48: Ghinion pentru Chelsea: după ce l-a pierdut pe Azpilicueta în prima repriză, la începutul părții secunde s-a accidentat și Pulisic, cel mai bun om al lui Lampard până atunci.

ADVERTISEMENT

Min. 27: GOOOOL ARSENAL! Aubameyang transformă fără emoții lovitura de pedeapsă. Arsenal – Chelsea 1-1.

Min. 26: Penalty pentru Arsenal, dictat după un fault comis de Azpilicueta în careu asupra lui Aubameyang. Cartonaș galben pentru fundașul lui Chelsea.

ADVERTISEMENT

Min. 24: Pepe reușește un gol de generic, dar reușita sa este anulată din cauza unui offside la Maitland-Niles.

Min. 6: GOOOOL CHELSEA! Pulisic deschide scorul în urma unei faze de atac la care au mai participat Mount și Giroud. Arsenal – Chelsea 0-1.


Meciul Arsenal – Chelsea are loc sâmbătă, 1 august, cu începere de la ora 19:30, în finala Cupei Angliei, găzduită în mod tradiţional de stadionul Wembley. Dacă nu vor câştiga trofeul, „tunarii” se vor vedea scoşi în afara Europei, pentru că nu vor putea participa nici măcar în Europa League, refugiul din ultimele sezoane.

Chelsea stă mult mai bine, echipa lui Frank Lampard obţinând biletele, de pe locul 4, pentru viitoarea ediţie a grupelor Champions League, însă va da totul pentru câştigarea trofeului, Cupa Angliei fiind un obiectiv foarte important pentru cluburile şi fanii din Insulă.

Chelsea are şi avantajul moral al unui succes fără drept de apel reuşit în vara anului trecut, pe stadionul Olimpic din Baku, în Azerbaidjan, în finala Europa League, disputată tot în compania lui Arsenal şi încheiată cu scorul de 4-1 pentru „The Blues”.

Arsenal – Chelsea, finala Cupei Angliei, Live Stream Eurosport 1

Meciul de pe stadionul Wembley dintre Chelsea şi Arsenal va putea fi vizionat în direct pe micile ecrane şi în România prin intermediul canalului Eurosport 1, însă există şi varianta de a accesa site-ul FANATIK.RO, pentru a-l urmări în format LIVE VIDEO.

Sunt destule argumente în favoarea unui nou succes pentru echipa de pe Stamford Bridge, însă Frank Lampard i-a avertizat pe jucătorii săi că va urma un meci foarte greu, pentru că o echipă care pune la respect trupa lui Pep Guardiola trebuie tratată cu maximă atenţie.

A doua oară din 1901 când un arbitru prinde să conducă două finale ale Cupei Angliei

Este finala cu numărul 139 a Cupei Angliei. În penultimul act ambele grupări londoneze au avut de trecut peste aparent două forţe superioare la acest moment, cele două puteri din Manchester, însă Chelsea a măturat cu un sec 3-0 pe United iar Arsenal a provocat senzaţie, pentru că avea cotă 9,00 la victorie, eliminând cu 2-0 pe City.

Foarte interesant este faptul că arbitrul partidei va fi Anthony Taylor care astfel devine al doilea cavaler al fluierului, începând din anul 1901 încoace ajuns în această postură de a arbitra de două ori în finala Cupei Angliei. Regula spune că un arbitru trebuie să fie desemnat o singură dată în carieră pentru a conduce finala.

Tot arbitrul de acum a fluierat finala Arsenal – Chelsea din 2017

Interesant este că Anthony Taylor nu a fluierat cu mulţi ani în urmă o altă finală, ci în 2017, iar meciul de atunci a fost tot Chelsea – Arsenal, dar s-a încheiat cu succesul „tunarilor”, care s-au impus cu 2-1.

Arsenal are aceiaşi absenţi ca şi în ultimele şase etape de campionat, jucători care nu pot fi consideraţi drept vitali, nici măcar portarul Leno, pentru că înlocuitorul Martinez a apărat foarte bine. De la Chelsea piesele grele care nu vor fi pe teren sunt închizătorul Kante şi fantezistul brazilian Williams. Bookmakerii cred mai mult în Chelsea, dîndu-i cotă 2,10, faţă de 3,40 Arsenal.

ADVERTISEMENT