Sport

Arsenal dă prima lovitură după ce a pierdut titlul în fața lui Manchester City. Vedeta lui Mikel Arteta a semnat prelungirea contractului

Arsenal trece printr-o adevărată dramă după ce a ratat un titlu care în iarnă părea ca și câștigat, însă londonezii se consolează că vedeta echipei și-a prelungit contractul.
23.05.2023 | 21:50
Arsenal da prima lovitura dupa ce a pierdut titlul in fata lui Manchester City Vedeta lui Mikel Arteta a semnat prelungirea contractului
Arsenal trece printr-o adevărată dramă după ce a ratat un titlu care în iarnă părea ca și câștigat, însă londonezii se consolează că vedeta echipei și-a prelungit contractul. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

”Tunarii” au condus cea mai mare parte a campionatului și au avut la un moment dat un avans considerabil, însă primăvara a fost una dezastruoasă, iar Manchester City a știut să profite și a încheiat pe primul loc.

O vedetă a lui Arsenal și-a prelungit contractul

Dezamăgirea a fost uriașă pe Emirates, mai ales că londonezii nu au mai cucerit titlul de 19 ani, însă conducătorii clubului nu au stat prea mult cu capetele plecate și au început să lucreze pentru sezonul viitor.

ADVERTISEMENT

Așa s-a ajuns ca vedeta lui Arsenal, Bukayo Saka, să-și pună semnătura pe un nou contract ce va fi valabil până în vara lui 2027. Actuala înțelegere expira în 2024, dar ”tunarii” și-au dorit să se asigure că nu există emoții

Și asta mai ales pentru că s-a vehiculat faptul că Manchester City și alte nume mari ale Europei stau la pândă să pună mâna pe jucătorul cel mai iubit de către fanii lui Arsenal, așteptând ca negocierile pentru o nouă înțelegere să dea greș.

ADVERTISEMENT

Conform publicației Daily Mail, jucătorul în vârstă de 21 de ani va deveni unul dintre cei mai bine plătiți din lotul lui Mikel Arteta, urmând să încaseze cel puțin 10 milioane de lire sterline pe an, asta însemnând peste 200.000 de lire sterline pe săptămână.

Saka, al patrulea jucător de viitor care rămâne la Arsenal

Bukayo Saka făcea parte dintr-un grup de jucători tineri pe care Arsenal a dorit cu insistență să-i păstreze pentru a avea viitorul asigurat și cu care a semnat noi înțelegeri valabile pe perioade îndelungate.

ADVERTISEMENT

Brazilienii Gabriel Martinelli și Gabriel Magalhaes au încheiat noi contracte la începutul anului, în timp ce portarul Aaron Ramsdale și-a anunțat prelungirea săptămâna trecută. Din această listă, singurul cu care încă se mai negociază este francezul William Saliba.

Mikel Arteta se gândește deja la conturarea lotului pentru sezonul următor, iar Ainsley Maitland-Niles, jucător de bază sezoanele precedente pentru formația din Premier League, va pleca de pe Emirates Stadium în această vară.

ADVERTISEMENT

Fundașul dreapta, care a fost împrumutat în acest sezon la Southampton, a confirmat despărțirea: ”A fost o călătorie grozavă, dar s-a încheiat acum. Este timpul pentru un nou început și pentru a găsi o nouă casă. Aștept cu nerăbdare asta”.


  • Cotă MAXBET pentru Arsenal: 2,07 este cota pentru „nu marchează ambele echipe” la meciul Arsenal – Wolverhampton

ADVERTISEMENT
Tags: