Fotbal international

VIDEO. Haos la Londra! Arsenal – Koln a început cu o oră întârziere

UPDATE: Arsenal Londra a reuşit să învingă pe FC Koln, scor 3-1, revenind după ce la puază era condusă de formaţia germană. Arsene Wenger a fost inspirat la pauză când l-a introdus pe...
15.09.2017 | 01:04
VIDEO Haos la Londra Arsenal  Koln a inceput cu o ora intarziere

UPDATE: Arsenal Londra a reuşit să învingă pe FC Koln, scor 3-1, revenind după ce la puază era condusă de formaţia germană. Arsene Wenger a fost inspirat la pauză când l-a introdus pe Kolasinac, care a reuşit să restabilească egalitatea. Chilianul Alexis Sanchez a readus liniştea pe Emirates Stadium cu un gol senzaţional. Partida s-a desfăşurat într-o atmosferă incendiară creată de fanii germani.

UPDATE: Partida de pe Emirates Stadium a început cu o oră întârziere după haosul creat de fanii germani. Suporterii celor de la FC Koln au creat incidente şi la intrarea în arenă, mulţi dintre ei luptându-se cu forţele de ordine. Deşi avea doar 2.900 de bilete alocate, nemţii sunt mult mai mulţi în stadion, iar stewarzii îi păzesc în peluză cu câini.

Fanii germani au creat haos pe străzile Londrei, înaintea meciului Arsenal – FC Koln, din prima etapă a fazei grupelor Ligii Europa. Aproximativ 20.000 de suporteri germani au invadat străzile din apropierea Emirates Stadium şi au aruncat cu sticle, fumigene şi s-au luat la bătaie cu forţele de ordine. Poliţia londoneză se afla în stare de alertă încă din această dimineaţă.

Suporterii au fost grupaţi în centrul oraşului, blocând circulaţia rutieră pe multe artere. Conflictul a început în momentul în care fanii au început să defileze pe Oxford Street, devastând tot în jur. FC Koln a revenit după 20 de ani în cupele europene. Arsenal Londra şi FC Koln fac parte din grupa H a Ligii Europa, alături de echipa sârbă Steaua Roşie Belgrad şi formaţia BATE Borisov din Belarus.

FC Koln a ajuns până în finala Cupei UEFA în sezonul 1985-1986. În plan intern, ei au câştigat de trei ori titlul în Bundesliga (1962, 1964 şi 1978) şi de patru ori Cupa Germaniei (1968, 1977, 1978, 1983). FC Koln a început dezastruos acest sezon, înregistrând trei înfrngeri în tot atâtea partide, nereuşind să înscrie decât un gol.

De partea cealaltă, Arsenal Londra a câştigat Cupa Cupelor şi a mai jucat finale în Liga Campionilor, Supercupa Europei, Cupa UEFA şi Cupa Cupelor. În Anglia, londonezii au câştigat de 13 ori titlul, de 13 ori Cupa Angliei, de două ori Cupa Ligii Anglii şi de 15 ori Supercupa Angliei.