Fotbal international

Bombă la Arsenal! Înlocuitor surpriză pentru Wenger: “Poate fi noul Guardiola!”

Arsene Wenger este tot mai aproape de o plecare de la Arsenal şi ar putea să fie înlocuit de un fost mare fotbalist al londonezilor.
28.02.2018 | 18:10
Bombă la Arsenal! Înlocuitor surpriză pentru Wenger:
ADVERTISEMENT

Joan Laporta, fostul preşedintele al Barcelonei, speră că Arsenal îi va acorda o şansă lui Thierry Henry pe banca tehnică a echipei, la fel cum s-a întâmplat cu Pep Guardiola pe Camp Nou. Tehnicianul catalan a devenit unul dintre cei mai mari antrenori din istoria fotbalului şi a revoluţionat cu adevărat sportul rege în momentul în care a preluat Barcelona.

 “Thierry Henry îndeplineşte cerinţele pe care le-a îndeplinit şi Pep Guardiola în momentul în care am decis să îl aducem la prima echipă. Ştiu că el iubeşte Arsenal. Este un tip cu mult bun simţ, un om foarte serios şi un tip responsabil”, a declarat Laporta pentru The Telegraph.

ADVERTISEMENT

Laporta l-a adus pe Guardiola la Barcelona

Joan Laporta a ocupat postul de preşedinte al trupei catalane timp de şapte ani, între 2003 şi 2010, fiind omul care l-a adus pe Pep Guardiola la prima echipă. Fostul mijlocaş a adus în fotbal conceptul tiki-taka, cel prin care a reuşit de altfel să impresioneze o lume întreagă.

Guardiola a cucerit două trofee UEFA Champions League alături de Barcelona, trei campionate în Spania, de două ori Cupa Spaniei şi de trei ori Super Cupa Spaniei.  Thierry Henry a evoluat opt ani pentru trupa londoneză şi a reuşit 226 de goluri în 369 de partide. 

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri