Fotbal international

Situaţie disperată la una dintre finalistele Europa League. Trebuie să îşi vândă de urgenţă vedetele

21.05.2019 | 21:18
Arsenal îşi va vinde vedetele în vară, dacă nu semnează noli contracte. Mesut Ozil şi Aubameyang (foto) sunt în această situaţie

Situaţie disperată la una dintre finalistele Europa League din acest an. Pe 29 mai, pe stadionul Olimpic din Baku se vor lupta pentru trofeu Chelsea şi Arsenal, ambele reprezentante ale Premier League. Ambele grupări londoneze vor trofeul, dar tunarii de la Arsenal au un uriaş motiv în plus, acela ca prin câştigarea Europa League să obţină biletele pentru viitoarea ediţie a Champions League, după modelul Manchester United, în 2017.

Arsenal îşi vinde vedetele în vară dacă nu semnează prelungirea contractelor

Chiar dacă obiectivul va fi îndeplinit conducerea administrativă a tunarilor va avea în continuare foarte mult de lucru cu privire la situaţia contractuală a jucătorilor. Situaţia e disperată, pentru că londonezii aui văzut ce au păţit în această vară, când una dintre piesele lor de bază, mijlocaşul galez Aaron Ramsey a refuzat prelungirea contractului şi a s-a transferat la parametri zero la Juventus.

Acest episod a deschis larg ochii celor de pe Emirates Stadium, care au ajuns la concluzia că pentru a evita pe viitor alte cazuri Ramsey, care să prejudicieze financiar cât se poate de serios clubul trebuie văzut de pe acum ce intenţii au jucătorii cu contracte aproape de scandenţă. În această categorie intră, din punctul lor de vedere jucătorii care încheie în vara lui 2020 şi cei care termină cu un an mai târziu, în 2021.

Arsenal e speriată după ce Aaron Rasmey s-a transferat la Juventus liber de contract
Arsenal e speriată după ce Aaron Rasmey s-a transferat la Juventus liber de contract

I-a speriat cazul Aaron Ramsey

Conducerea lui Arsenal a decis să se poarte în cel mai scurt timp discuţii cu aceşti jucători şi agenţii lor, pentru a se şti ce intenţii au. Li se va oferi un nou contract, iar dacă răspunsul va fi negativ jucătorii respectivi, indiferent cât de importanţi sunt, vor fi vânduţi încă din această vară, pentru ca din banii rezultaţi să se investească în aducerea altor fotbalişti, cu care să încheie contracte pe durata a patru-cinci sezoane.

În această situaţie se află, în primul rând, căpitanul echipei, francezul Laurent Koscielny, al cărui contract expiră în 2020, dar şi alte două staruri, precum gabonezul Pierre Emerick Aubameyang şi cel mai bine plătit jucător de la Arsenal, germanul Mesut Ozil, care încheie în 2021, dar dacă nu vor accepta prelungirea contractului vor fi vânduţi chiar acum!

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri