Sport

Scandal la pariuri în Premier League. Miză uriașă pe un cartonaș galben primit de Arsenal

Asociația Engleză de Fotbal a deschis o anchetă după de casele de pariuri au semnalat că o sumă uriașă de bani a fost pariată pentru ca un fotbalist de la Arsenal să fie avertizat în acest sezon de Premier League.
19.01.2022 | 19:46
Scandal la pariuri in Premier League Miza uriasa pe un cartonas galben primit de Arsenal
ADVERTISEMENT

FA investighează un cartonaș galben primit de un jucător de la Arsenal într-un meci din acest sezon de Premier League, din cauza sumei neobișnuite de bani care s-a pariat pe acest pronostic.

Casele de pariuri au atras atenția conducătorilor fotbalului englez că, în actuala ediție de campionat, la un meci jucat de Arsenal, s-a mizat o sumă uriașă de bani pentru ca un fotbalist al „tunarilor” să fie avertizat.

ADVERTISEMENT

Arsenal, în mijlocul unui scandal de pariuri

„Asociația Engleză de Fotbal a luat cunoștință de situația în cauza și o analizează”, au declarat oficialii FA, pentru The Athletic.

Jurnaliștii de la The Athletic susțin că știu identitatea jucătorului în cauză, dar au fost de acord să nu o dezvăluie deocamdată din motive de confidențialitate.

ADVERTISEMENT

Este bine-cunoscut faptul pariurile individuale reprezintă un pericol mult mai mare în trucarea meciurilor de fotbal decât pariurile obișnuie, cum ar fi victoria uneia dintre echipe.

Un exemplu de pariu individual care poate cauza probleme este exact cel suspectat de autoritățile din Anglia. Un cartonaș galben poate fi luat oricând intenționat și astfel mii de pariori din întreaga lume se pot îmbogăți.

ADVERTISEMENT

Incidentul care o privește pe Arsenal este o raritate în Premier League, având în vedere sumele uriașe de bani pe care le câștigă fotbaliștii din prima ligă a Angliei.

Scandaluri celebre de pariuri în Anglia

Probabil cel mai celebru caz de acest gen este cel al fostului internațional englez și atacant al lui Southampton, Matt Le Tissier, care a scris în propria autobiografie că „a încercat să câștige câteva lire mizând pe momentul în care va avea loc prima aruncare de la margine”.

ADVERTISEMENT

În căutarea primului aut din meci, în secunda 70, Le Tissier a încercat să trimită mingea afară, dar a fost oprit de un coechipier. După publicarea autobiografiei lui Matt Le Tissier, cazul a ajuns pe masa poliției din Hampshire, dar nu a fost deschisă nicio anchetă pe motiv că „nu este în interesul public și nu reprezintă utilizarea resurselor poliției”.

Recent, Bradley Wood, fundaș dreapta la Lincoln City, a fost fost suspendat timp de șase ani în 2018, după ce a fost găsit vinovat pentru că a primit intenționat cartonașe galbene în Cupa Angliei.

Noul apărător al lui Newcastle, internaționalul englez Kieran Trippier, a fost și el suspendat zece meciuri sezonul trecut și amendat cu 70 de mii de lire sterline, după ce și-a pus un prieten să parieze pe transferul său la Atletico Madrid, în vara lui 2019.

ADVERTISEMENT