ADVERTISEMENT
Fotbal international

Arsenal și-a găsit antrenor! Mikel Arteta îi va pregăti pe „tunari” în următorii trei ani și jumătate: „Trebuie să ne batem la trofee!”

Autor: Andrei Șchiopu | 20.12.2019 | 16:27
Arsenal și-a găsit antrenor! Mikel Arteta îi va pregăti pe „tunari” în următorii trei ani și jumătate: „Trebuie să ne batem la trofee!”
Mikel Arteta, noul antrenor al lui Arsenal. Sursă foto: twitter

Arsenal și-a găsit antrenor, după despărțirea de Unai Emery. „Tunarii” îl vor prezenta oficial pe Mikel Arteta, joi, 19 decembrie, care se va întoarce pe „Emirates”, după ce a jucat timp de cinci sezoane la Arsenal.

ADVERTISEMENT

UPDATE 20 decembrie, ora 16:20 / Mikel Arteta a fost prezentat oficial ca antrenor la Arsenal.

„Este o mare onoare pentru mine. Arsnal este unul dintre cele mai mari cluburi din lume.

Trebuie să ne luptăm pentru cele mai importante trofee puse în joc. Cu toții știm că mai este mult de lucru la echipă, dar sunt încrezător pentru ce vom face. Sunt destul de realist și îmi dau seama că nu pot schimba lucruri peste noapte, dar am la dispoziție o echipă cu mult talent. Sunt mulțumit și de pepiniera cu tinere speranțe”, a spus Mikel Arteta.

ADVERTISEMENT


ȘTIRE INIȚIALĂ:

Mikel Arteta este noul antrenor al lui Arsenal

Mikel Arteta se va despărți de Manchester City din funcția de antrenor secund și va semna cu Arsenal pentru postul de „principal”. Spaniolul va semna un contract valabil pe trei ani și jumătate cu „tunarii” și va avea un salariu de 5.000.000 de euro anual.

Mikel Arteta va susține o conferință de presă joi, 19 decembrie, și tot atunci vor apărea primele fotografii oficiale cu el la Arsenal.

Fredrik Ljungberg a condus antrenamentele lui Arsenal și a stat pe banca tehnică la ultimele cinci partide ale „tunarilor”, fără rezultate notabile însă.

ADVERTISEMENT

Pep Guardiola l-a lăsat pe Arteta să plece la Arsenal

Pep Guardiola a declarat că Mikel Arteta este liber să negocieze cu Arsenal în cazul în care vrea și nu îl va ține „secund” la Manchester City în cazul în care va avea o ofertă bună.

„Momentan, Mikel face parte din staff-ul nostru. Chiar nu știu ce se poate întâmpla. Dar, dacă are oferte, noi nu putem să-l blocăm și să-l reținem cu forța”, a spus Pep Guardiola.

ADVERTISEMENT

Arteta a stat pe bancă la ultimul succes al lui Manchester City, 3-0 chiar împotriva lui Arsenal, partidă în care Kevin De Bruyne a făcut spectacol și a reușit să stabilească scorul final în doar 30 de minute de la startul duelului.

De Bruyne a marcat două goluri și a oferit o pasă decisivă în ultimul meci al lui Mikel Arteta din poziția de „secund” al lui Manchester City.

ADVERTISEMENT

În toată perioada în care a fost jucător la Arsenal, Arteta a câștigat două Cupe ale Angliei și două Supercupe ale Angliei.

  • 37 de ani a împlinit Mikel Arteta pe 26 martie
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
Top 3 cele mai citite
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!