Sport

Arsenal pregătește o campanie de transferuri spectaculoasă în vară. Peste 200.000.000 de euro pentru trei jucători

Arsenal a fost o echipă cuminte în perioada de transferuri din iarnă, dar managerul Mikel Arteta va avea pe mână peste 200.000.000 de euro în vară pentru a aduce trei fotbaliști de top.
03.02.2022 | 09:32
Arsenal pregateste o campanie de transferuri spectaculoasa in vara Peste 200000000 de euro pentru trei jucatori
Arsenal a fost o echipă cuminte în perioada de transferuri din iarnă, dar managerul Mikel Arteta va avea pe mână peste 200.000.000 de euro în vară pentru a aduce trei fotbaliști de top. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

”Tunarii” au fost campioni la capitolul cheltuieli și în vara lui 2021, când au scos din conturi nu mai puțin de 147 de milioane de euro pentru aducerea lui Nuno Tavares, Albert Sambi Lokonga, Ben White, Martin Odegaard și Aaron Ramsdale.

Mutările s-au dovedit a fi inspirate, deoarece londonezii sunt acum în lupta pentru un loc în Champions League, competiție unde nu au mai jucat de cinci ani.

ADVERTISEMENT

Arsenal anunță o vară incendiară pe piața transferurilor

Și tocmai gândul că în sezonul viitor ar putea participa din nou în cea mai importantă competiție continentală la nivel de cluburi l-a făcut pe proprietarul american Stan Kroenke să se gândească serios la noi investiții masive.

Conform The Sun, șefii lui Arsenal pun la cale o campanie de transferuri cu adevărat extraordinară pentru perioada de mercato din vară și vor să-i aducă managerului Mikel Arteta trei jucători de top pentru care sunt dispuși să cheltuie în jurul a 215.000.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Primul pe lista ”tunarilor” este atacantul suedez Alexander Isak de la Real Sociedad. Fotbalistul de 22 de ani mai are contract cu bascii până în vara anului 2026, dar londonezii se gândesc serios să achite clauza de reziliere în valoare de 90 de milioane de euro.

Transferuri la suprapreț pentru londonezi

O altă țintă pentru Arsenal o reprezintă atacantul formației Everton, Dominic Calvert-Lewin. Internaționalul englez în vârstă de 24 de ani mai are contract cu ”caramelele” până în 2025. Jucătorul este cotat la 45.000.000 de euro pe site-urile de specialitate, dar londonezii sunt dispuși să cheltuiască pentru el 70 de milioane de euro, sumă pentru care Everton se va despărți de vedeta sa.

ADVERTISEMENT

Al treilea jucător aflat în atenția șefilor de pe Emirates, este mijlocașul portughez Ruben Neves care a impresionat la Wolverhampton Wanderers. Mikel Arteta este dispus să ofere 55.000.000 de euro pentru aducerea jucătorului de 24 de ani, care mai are doi ani și jumătate de contract cu ”lupii”.

Până la achiziții, Arsenal va trebui să și vândă pentru a face rost de bani, iar pe lista plecărilor se află Matteo Guendouzi, Lucas Torreira, Hector Bellerin, Ainsley Maitland-Niles, Reiss Nelson, Alex Runarsson și Konstantinos Mavropanos, pentru care speră să strângă peste 70 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Londonezii vor trebui să fie atenți și la masa salarială în cazul în care vor reuși să-i aducă pe cei trei jucători doriți de managerul spaniol. Însă, acest aspect ar putea fi rezolvat prin plecările lui Alexandre Lacazette, Eddie Nketiah și Mohamed Elneny, ale căror contracte se încheie la vară.

Economie după cedarea lui Aubameyang

”Tunarii” l-au cedat gratis în această iarnă pe atacantul gabonez Pierre-Emerick Aubameyang la FC Barcelona și chiar dacă la prima vedere pare o afacere nerentabilă, totuși clubul de pe Emirates a făcut o economie 30.000.000 de euro, salariul din contractul care urma să se încheie în vara lui 2023.

Africanul nu se mai afla în planurile lui Mikel Arteta, care îl scosese din lot pentru indisciplină de la mijlocul lunii decembrie. De altfel, Aubameyang și-a dat în petec și la naționala Gabonului, fiind exclus din lot la Cupa Africii pe Națiuni după ce s-a îmbătat și a adus femei în cantonament înainte de meciul cu Ghana.

ADVERTISEMENT