Fotbal international

Arsene Wenger, aproape să preia o echipă naţională! Poate merge la Mondialul din 2022

09.01.2019 | 16:57
Arsene Wenger aproape sa preia o echipa nationala Poate merge la Mondialul din 2022

Arsene Wenger este aproape să preia o echipă naţională la şapte luni de la despărţirea de Arsenal. Antrenorul francez se află pe lista Federaţiei de Fotbal a Qatarului, iar France Football anunţă că arabii vor să facă tot posibilul pentru a-l convinge să-şi pună semnătura pe un contract care să se întindă până în vara anului 2022.

Qatarezii încearcă să-l convingă pe Arsene Wenger să preia echipa naţională şi să-i ajute pentru Campionatul Mondial din 2022, competiţie organizată de arabi. În prezent, selecţionata ţării gazdă a turneului final de peste trei ani este antrenată de Felix Sanchez Bas, însă rezultatele acestuia sunt modeste. În aceste condiţii, oficialii Federaţiei iau în calcul să-l aducă pe Arsene Wenger.

Arsene Wenger, aproape să preia o echipă naţională. Este dorit şi de Federaţia Japoneză

Arsene Wenger este aproape să preia echipa naţională a Qatarului, dar antrenorul francez se află şi pe lista japonezilor. Tehnicianul de 69 de ani a fost contactat şi de Federaţia de Fotbal a Japoniei, însă negocierile nu au ajuns la un numitor comun, astfel că asiaticii l-au ales pe Hajime Moriyasu. Francezul s-ar mai afla pe lista lui AC Milan sau Bayern Munchen.

Arsene Wenger, aproape să preia o echipă naţională. Este dorit în Qatar
Arsene Wenger, aproape să preia o echipă naţională. Este dorit în Qatar

Recent, Arsene Wenger a anunţat că nu are de gând să se pensioneze şi aşteaptă oferta corectă. “Nu m-am pensionat. Aş fi făcut-o de mai mult timp. În octombrie împlinesc 69 de ani. Nu m-am gândit încă la ce voi face în viitor. Mi-am promis că în primele luni nu o să iau nicio decizie. Nu sunt îngrijorat. Nu mi-a trecut încă prin cap să nu mai antrenez”, a declarat antrenorul francez pentru L’Est Republicain. Arsene Wenger le-a antrenat până în prezent pe Nancy, AS Monaco, Nagoya Grampus Eight şi Arsenal. Cu “tunarii”, francezul a cucerit 17 trofee, printre care s-au numărat şi trei titluri în Premier League.