ADVERTISEMENT
Fotbal international

Arsene Wenger critică sistemul din Liga Națiunilor: „Trebuie să scăpăm de această competiţie”

| 12.10.2020 | 23:48
Arsene Wenger critică sistemul din Liga Națiunilor: „Trebuie să scăpăm de această competiţie”
Arsene Wenger despre Liga Națiunilor: „Ar trebui să scăpăm de ea” Sursă foto: hepta.ro

Arsene Wenger, fostul antrenor al lui Arsenal Londra, a acordat o declarație despre Liga Națiunilor. În opinia lui, aceasta este o competiție care ar trebui să dispară din programul echipelor naționale.

ADVERTISEMENT

Fostul tehnician francez a acordat un interviu discutând despre actualul format al competițiilor internaționale organizate de UEFA și FIFA.

Wenger crede că se poate face o reformă la nivelul organizării Campionatului European de Fotbal și Campionatului Mondial de Fotbal.

ADVERTISEMENT

Arsene Wenger despre Liga Națiunilor: „Ar trebui să scăpăm de ea”

Wenger a vorbit despre cum percepe el noua competiție introdusă în toamna anului 2018.

„Trebuie să scăpăm de această competiţie (n.r. Liga Naţiunilor) și să găsim evenimente mai clare pe care toată lumea să le poată înțelege. Dacă întrebi oamenii pe stradă ce este Liga Națiunilor, nu vei găsi multe persoane capabile să îți explice”, a declarat Arsene Wenger, conform Goal.

Fostul tehnician francez consideră că ar trebui să existe mai puține evenimente și vorbește despre un alt calendar pentru Euro și Mondial.

ADVERTISEMENT

„Trebuie să avem cât de puține evenimente posibile. Un Campionat Mondial și un Campionat European la fiecare doi ani ar fi probabil mai potrivite pentru lumea modernă”, a adăugat Arsene Wenger.

Directorul FIFA a respins noțiunea conform căreia un astfel de calendar ar însemna competiții internaționale mai puțin atractive.

ADVERTISEMENT

„Mereu le spun oamenilor că această imagine nu este legată de timpul pe care îl aștepți până se joacă din nou, ci mai degrabă de calitatea competiției. Până la urmă, persoanele se uită la Liga Campionilor în fiecare an. Eu cred că ar însemna un pas important înainte”, a accentuat Wenger.

Arsene Wenger a fost numit director FIFA în 2019

Wenger este în prezent șeful dezvoltării mondiale a fotbalului din cadrul FIFA, iar recent a spus că își dorește să schimbe regula offside-ului, în contextul implementării VAR-ului.

ADVERTISEMENT

Ce vrea să schimbe mai exact? Conform noului regulament gândit de Wenger, un jucător va fi în offisde doar dacă „părțile corpului cu care poate înscrie un gol depășesc apărătorul advers”.

Wenger, ultimul manager cu care „tunarii” au câștigat Premier League

Fostul tehnician francez a fost 22 de ani antrenorul lui Arsenal, iar din 2018 nu a mai antrenat niciun club, deși s-a scris în mai multe rânduri că a fost pe listele unor cluburi de top din Europa.

ADVERTISEMENT

Cu Arsenal, Arsene Wenger a reușit să cucerească ultimul campionat câștigat de londonezi, în 2004.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!