Fotbal international

Arsenal a pus ochii pe un star din Serie A! Tunarii, gata sa spargă banca pentru recordul clubului

Arsenal vrea să aibă o linie de atac foarte puternica. Langa francezul Lacazette, adus în această vară, Arsene Wenger vrea din 2018 sa dea marea lovitură cu golgeterul lui Inter, argentinianul...
19.10.2017 | 17:17
Arsenal a pus ochii pe un star din Serie A Tunarii gata sa sparga banca pentru recordul clubului

Arsenal vrea să aibă o linie de atac foarte puternica. Langa francezul Lacazette, adus în această vară, Arsene Wenger vrea din 2018 sa dea marea lovitură cu golgeterul lui Inter, argentinianul Mauro Icardi.

Arsene Wenger a fost omul care a creat la Arsenal jucători de valoare pornind de la politica unor transferuri low cost sau a jucătorilor tineri, aflaţi la început de carieră. Acum însă lucrururile stau altfel, după ce cele două grupări din Manchester au umblat adânc în conturi şi au creat echipe foarte puternice, iar anul acesta foarte probabil titlul se va juca pe cele două arene din Manchester, cu o posibilă imixtiune a lui Tottenham. Acest lucru irită din ce în ce mai mult pe suporterii tunarilor, care văd că echipa lor este practic exclusă din această luptă şi are şanse mici să prindă chiar un loc de Liga Campionilor.

Arsene Wenger, omul care se află de 21 de ani pe banca lui Arsenal, a început şi el să înţeleagă că politica sa de achiziţii este perimată şi că dacă vrea ca alb-roşii să revină în prim-plan trebuie să umble serios la bani. L-a adus în această vară pe vârful lui Lyon, Alexandre Lacazette, pe 56 de milioane de euro, dar vrea mai mult de atât. Şi a identificat omul potrivit, în condiţiile în care în iarnă sau cel târziu vara viitoare vor pleca două nume grele, Mesut Ozil şi, mai ales, Alexis Sanchez. Acesta este golgeterul lui Inter, argentinianul Mauro Icardi.

Cât oferă Arsene Wenger şi cât poate cere Inter

Uşor de zis, însă greu de făcut. Pentru că niciodată Arsenal nu a plătit pe un fotbalist mai mult decât a dat acum pe Lacazette, iar pentru a ajunge la Icardi trebuie plusat serios. Ştie şi tehnicianul francez acest lucru şi, prin urmare, Arsenal va stabili un record în materie de mercato, pregătind 80 de milioane de euro pentru atacantul care marchează la foc automat pentru nerazzurri, însă nu are loc în echipa naţională!

Problema este că şefii lui Inter se aşteptau să apară doritori de a pune mâna pe perla lor. Şi nu ascund faptul că jucătorul ar putea fi de vânzare, deşi se dovedeşte a fi extrem de important. Dar numai începând din vara viitoare şi numai dacă Inter nu va prinde loc de Liga Campionilor. Însă suma pe care doritorii ar trebui să o achite este mult mai mare decât oferă Arsenal. În prezent, clauza de eliberare a lui Icardi este de 110 milioane euro, însă, simţind că au o mină de aur în curte, şefii clubului din Milano pregătesc un nou contract pentru argentinian, cu salariu mărit, dar şi cu clauză de eliberare urcată la 150 de milioane. Greu pentru Arsenal în aceste condiţii.

Arsene Wenger, gata sa sparga recordul de transferuri la Arsenal (2)