Sport

Arsene Wenger, propunere revoluţionară la FIFA. Calendarul competiţional s-ar putea schimba complet

Arsene Wenger vrea schimbarea calendarului competiţional. Director în cadrul FIFA, francezul vrea o singură pauză pentru echipele naţionale.
05.07.2021 | 15:00
Arsene Wenger vrea schimbarea calendarului competiţional. Director în cadrul FIFA, francezul vrea o singură pauză pentru echipele naţionale.
ADVERTISEMENT

Din ce în ce mai mulţi jucători se plâng de calendarul foarte încărcat pe care îl au, cu din ce în ce mai multe meciuri. A crescut numărul de partide disputate în campionatele interne, cupele europene şi chiar la echipele naţionale.

În plus, jucătorii sunt nevoiţi să călătorească foarte mult pe parcursul unui sezon, ceea ce face ca aceştia să resimtă şi mai mult oboseala. Arsene Wenger, în prezent director în cadrul FIFA, cu atribuţii în ceea ce priveşte dezvoltarea fotbalului, vine cu o soluţie interesantă.

ADVERTISEMENT

Arsene Wenger vrea schimbarea calendarului competiţional. O singură fereastră pentru meciurile echipelor naţionale, în loc de 5

Wenger crede că jucătorii de top sunt afectaţi de călătoriile pe care trebuie să le facă pe parcursul unui sezon pentru a participa la meciurile echipelor naţionale din care fac parte. Fostul antrenor al lui Arsenal a găsit cea mai bună soluţie.

Wenger crede că ar trebui să fie o singură pauză competiţională pentru meciurile echipelor naţionale, sau maximum două, în loc de cinci câte sunt în acest moment. Desfăşurarea preliminariilor pentru turneele finale s-ar schimba complet.

ADVERTISEMENT

Asfel, fostul tehnician francez crede că, în loc de cinci pauze competiţionale de câte o săptămână, campionatele ar putea fi întrerupte timp de o lună, pentru a se juca toate meciurile din preliminarii. Iar la finalul sezonului să se joace turneul final.

Arsene Wenger îşi motivează alegerea: “Fanii preferă să urmărească meciuri cu miză mai mare”

“Este foarte important, pentru că vedem în ce stare se află jucătorii. Pledez pentru o singură fereastră internaţională sau maximum două, în loc de cinci, astăzi. Ca echipele naţionale să se reunească în octombrie, să joace şapte meciuri de calificare într-o lună, apoi turneul final în iunie.

ADVERTISEMENT

Asta ar însemna mai puţine călătorii pentru jucători şi mai multă claritate, continuitate pentru toţi cei implicaţi, cu un risc mai mic de accidentare. Am simţit întotdeauna că a avea mai multe perioade (n.r. – pentru meciuri internaţionale), dar mai scurte nu a fost în favoarea jucătorilor. Sunt mereu momente de incertitudine.

Este suficient să te uiţi la sezonul trecut. Robert Lewandowski s-a accidentat la echipa naţională în cea mai importantă perioadă pentru clubul său şi a ratat sferturile de finală ale Ligii Campionilor, în care Bayern a jucat împotriva lui PSG. În plus, fanii preferă mai mult să urmărească meciuri în care miza este mare”, a declarat Arsene Wenger.

ADVERTISEMENT

Propunerile lui Arsene Wenger ar putea să intre în vigoare începând cu preliminariile pentru World Cup 2026

În condiţiile în care programul competiţional pentru următorii ani este deja stabilit, schimbările propuse de Arsene Wenger ar putea intra în vigoare cel mai devreme începând cu preliminariile pentru World Cup 2026.

“Cupa Mondială 2026 în Statele Unite, Mexic şi Canada; un turneu final al Campionatului European şi celelalte competiţii continentale în 2027; o altă Cupă Mondială în 2028 şi aşa mai departe”, a mai declarat Arsene Wenger.

Arsene Wenger, 71 de ani, este director de dezvoltare la FIFA începând din noiembrie 2019. Francezul a fost managerul lui Arsenal timp de 22 de ani, între 1996 şi 2018.

ADVERTISEMENT
Tags: