Fotbal international

Arsene Wenger şi-a găsit de lucru. Ce va face ex-antrenorul lui Arsenal

28.07.2018 | 11:05
Arsene Wenger sia gasit de lucru Ce va face exantrenorul lui Arsenal
ADVERTISEMENT

Tehnicianul francez Arsene Wenger, ajuns la 68 de ani, şi-a găsit de lucru, după ce s-a despărţit la sfârşitul sezonului trecut de Arsenal la capătul a 22 de ani petrecuţi pe banca “tunarilor”, alături de care a câştigat 17 trofee, între 1996-2018: 3 Premier League, 7 Cupe ale Angliei şi 7 Community Shield (Supercupe). S-a vorbit, înainte ca germanul Thomas Tuchel să fie numit, de posibila venire la PSG, dat vârsta a fost un adversar nemilos pentru antrenor în calculele şeicului Nasser Al Khelaifi.

În cele din urmă Arsene Wenger s-a decis să accepte oferta federaţiei nipone, a cărei echipă naţională a fost la câteva secunde de un rezultat răsunător la turneul final al Campionatului Mondial din Rusia, conducând în optimi naţionala Belgiei cu 2-0 până în minutul 70 şi cedând cu 2-3 la ultima acţiune a meciului. Deşi Japonia a avut o evoluţie apreciată şi mai mult decât onorabilă din toate punctele de vedere, selecţionerul Akira Nishino, 63 de ani, a fost informat că nu va mai continua în funcţie.

ADVERTISEMENT

Arsene Wenger şi-a găsit de lucru. Japonezii au preferat tot unul de-al lor

Presa franceză a speculat pe seama acestei demiteri asupra faptului că Arsene Wenger ar fi marele favorit la acest post şi că federaţia de la Tokyo ar fi purtat deja primele negocieri cu antrenorul francez. Au fost însă doar informaţii pe jumătate adevărate. În sensul în care Wenger a purtat discuţii cu şefii federaţiei nipone, dar nu pentru a prelua banca tehnică. Japonezii i-au propus un alt rol, Wenger a cerut un timp de gândire şi după câteva zile a dat răspunsul afirmativ.

Misiunea francezului va fi de a juca rolul consilierului pe lângă nou numitul selecţioner, tot un autohton, Hajime Moriyasu, 49 ani, nimeni altul decât secundul lui Akira Nishino la competiţia din Rusia. Este o postură nouă, un lucru inedit despre experimentatul antrenor francez. Wenger  fost foarte mulţumit de salariul oferit, la care se vor adăuga bonusuri consistente, în funcţie de rezultate.

ADVERTISEMENT

Wenger a mai avut contact cu fotbalul nipon acum 22 de ani

Următoarele obiective, deja trasate de conducătorii Federaţiei de la Tokyo, este nici mai mult nici mai puţin decât câştigarea trofeului Cupei Asiei, campionatul pe naţiuni al celui mai mare continent din lume precum şi calificarea la CM 2022, organizat în cadrul exotic al Qatar, la început de iarnă, unde Japonia va trebui cel puţin să repete rezultatele din Rusia.

Arsene Wenger şi-a găsit de lucru. Revine în fotbalul japonez după 22 de ani, în 1996 el pregătind echipa Nagoya
Arsene Wenger şi-a găsit de lucru. Revine în fotbalul japonez după 22 de ani

Pentru Arsene Wenger Japonia nu reprezintă o necunoscută. În ediţia 1995-96, când campionatul din Ţara Soarelui Răsare era totuşi în primii ani de dezvoltare pe baze profesioniste, el s-a aflat pe banca echipei Nagoya Gramphus Eight. este clar însă că lucrurile au evoluat enorm şi în fotbalul japonez faţă de perioada scurtă prinsă de Wenger şi francezul a acceptat noul rol, tocmai pentru că a înţeles că se doreşte performanţă.

ADVERTISEMENT