Arsene Wenger vrea să schimbe regula ofsaidului! Oficialul FIFA s-a săturat de problemele cauzate de VAR

Flaviu Popa   
în Fotbal international
19/02/2020, 15:33
Arsene Wenger vrea să schimbe regula ofsaidului! Oficialul FIFA s-a săturat de problemele cauzate de VAR
Arsene Wenger vrea să schimbe regulile jocului

Arsene Wenger, șeful dezvoltării mondiale FIFA , e decis să schimbe regula ofsaidului, sătul de inadvertențele sistemului VAR când vine vorba de judecat această regulă esențială în fotbal.

Presa britanică anunță că fostul antrenor al lui Arsenal a analizat la sânge situația și a decis să facă schimbări radicale în regulament.

Arsene Wenger vrea să schimbe regula ofsaidului

Ce se va schimba mai exact? Conform noului regulament gândit de Wenger, un jucător va fi în ofisde doar dacă „părțile corpului cu care poate înscrie un gol depășesc apărătorul advers”. Așadar, nu vor mai exista situații de ofsaid pentru un tricou bătut de vânt sau pentru un umăr.

Wenger a detaliat: „Lucrurile vor fi astfel lămurite și nu vom mai avea decizii de ofsaid pentru milimetri”.

Oficialul FIFA își dorește ca noua regulă să fie implementată până în 1 iunie 2020.

Arsene Wenger, în ajutorul lui Marius Șumudică

Marius Șumudică este probabil unul dintre cei mai mari contestatari ai sistemului VAR. Antrenorul lui Gaziantep nu ratează nicio ocazie când vine vorba de criticat VAR.

În primele trei etape de nu exista VAR mai aveam patru puncte. A început să se joace fotbalul din rulota aia de unde mănâncă unii crenvurști. Pac mai trag o linie, pac mai mănâcă ceva”, s-a plâns Șumudică.

Mai mult, antrenorul crede că VAR judecă eronat de multe ori situațiile de ofsaid, adică fix ceea ce dorește Wenger să schimbe: „Noi trebuia să avem mai multe puncte, însă la noi se dă ofsaid pentru că a bătut vântul și era tricoul în ofsaid 2 milimetri.

Se uitau ăia la reluări și era linia roșie peste aia albastră, era deja vernil, zici că eram într-un atelier de pictură, nu mai înțelegeam nuanța”.

Rămâne de văzut cum se vor adapta jucătorii și arbitrii la noul regulament.

  • 2017 e anul în care a fost introdus sistemul VAR, la Cupa Mondială U20
Închide ×