News

Zeci de oameni masacrați în Nigeria. Au fost arși de vii într-un autobuz

Poliția și locuitorii au anunțat că cel puțin 30 de pasageri ai unui autobuz din statul nigerian Sokoto au fost arși de vii în urma incendiului provocat de bărbați înarmați.
08.12.2021 | 14:50
Zeci de oameni masacrati in Nigeria Au fost arsi de vii intrun autobuz
ADVERTISEMENT

Crima oribilă a avut loc în statul Sokoto, din nord-vestul Nigeriei, în cursul zilei de marți, 7 decembrie. Poliția și locuitorii au semnalat incidentul.

Arși de vii în autobuzul cu care circulau

Cel puțin 30 de pasageri ai unui autobuz au fost uciși de flăcările pornite de un grup de bărbați înarmați, a scris Reuters.

ADVERTISEMENT

Cazul a avut loc într-o perioadă în care situația privind siguranța publică din Nigeria scade vertiginos.

Nigeria, de altfel, este unul dintre cele mai vizate state din Africa de grupuri teroriste precum Boko Haram, dar și alți membri ai unor grupuri de mercenari, ori de bărbați înarmați, care nu țin cont de condițiile legii din această țară – cum a fost în acest caz.

ADVERTISEMENT

Bărbații înarmați sunt responsabili de mai multe atacuri

Bărbații înarmați, cărora localnicii le spun ”bandiții”, au comis în ultimul an atacuri violente care au avut ca țintă sătenii și navetiștii care călătoreau.

De asemenea, ”bandiții” sunt acuzați de localnici că au au răpit sute de elevi, din nordul țării, pentru răscumpărare.

ADVERTISEMENT

Autobuzul transporta 24 de pasageri în momentul în care a fost incendiat de către indivizi înarmați, a precizat Sanusi Abubakar, purtătorul de cuvânt al poliției din nord-vestul statului Sokoto.

Șapte dintre pasageri au reușit să scape doar cu răni și au fost transportaţi și internaţi la spital, a mai zis Abubakar.

ADVERTISEMENT

Localnicii au zis că în autobuz se aflau mai multe victime

Însă doi locuitori care au sosit la locul tragediei și care au ajutat la scoaterea cadavrelor au povestit agenției Reuters faptul că autobuzul era supraîncărcat, existând cadavre arse și imposibil de recunoscut.

Aceștia au găsit fragmente de cadavre ale cel puțin 30 de persoane, printre care și ale unor femei și copii. Astfel, au fost mult mai multe victime decât cele declarate de purtătorul de cuvânt al poliției.

Localnicii au spus că persoanele din autobuz au fost atacate într-o ambuscadă pe un drum care face legătura între zona guvernamentală locală Sabon Birni și satul Gidan Bawa din statul Sokoto.

”Bandiții” se deplasează pe motociclete, spun localnicii, și se cunoaște că se mai ascund în pădurile din apropiere, unde țin deseori persoanele răpite în timp ce așteaptă plata răscumpărării.

Nigeria este cea mai populată țară din Africa, având o populație de 213,8 milioane de locuitori, conform statisticilor pe anul 2021.

ADVERTISEMENT
Tags: