Life

Art Safari, succes uriaș în primele trei zile. Record de spectatori la evenimentul din București

Art Safari a devenit un succes uriaș în Capitală. În primele 3 zile, evenimentul a avut parte de un record de spectatori.
21.09.2021 | 16:17
Art Safari succes urias in primele trei zile Record de spectatori la evenimentul din Bucuresti
ADVERTISEMENT

Expoziția de artă Art Safari București s-a bucurat de un real succes încă din prima zi. Exponatele au fost văzute de 3.000 de persoane în fiecare zi, în medie.

La eveniment au participat nu doar bucureștenii de rând, ci și personalități cunoscute din showbiz și din lumea politică.

ADVERTISEMENT

S-au format cozi de sute de metri. Organizatorii au luat toate măsurile de siguranță pentru a nu se aglomera zonele în care au fost expuse obiectele de artă.

Art Safari, dovada că arta și siguranța sanitară merg mână în mână

Art Safari a reușit să adune cu 40% mai mulți spectatori față de anii anteriori pandemiei, semn că locuitorii și-au dorit un astfel de eveniment.

ADVERTISEMENT

Directorul expoziției, Ioana Ciocan, a declarat că vizitarea celor 4 pavilioane nu a fost afectată de măsurile în vigoare pentru combaterea pandemiei de coronavirus, întrucât totul s-a organizat ca la carte.

„Vizitarea celor 4 pavilioane muzeale ale Art Safari 2021 presupune purtarea obligatorie a măștii de protecție. De asemenea, asigurarea și păstrarea distanței sociale, dezinfectare periodică și asigurarea unui flux controlat de vizitatori, printr-un acces de tip circuit”, a declarat Ioana Ciocan.

ADVERTISEMENT

La intrarea în Palatul Dacia-România de pe strada Lipscani, nr. 18-20, vizitatorii nu trebuie să prezinte Certificatul Verde prin care să demonstreze că nu este un pericol pentru cei din jur din punct de vedere sanitar.

La expoziție s-au făcut cozi de sute de metri

Fără prezentarea Certificatului Verde la intrare

„ArtSafari este acel eveniment catalizator pentru iubitorii de artă, care a devenit o tradiție bucureșteană. Din fericire poate fi vizitat de oricine, în deplină siguranță și fără obligativitatea de a prezenta un Certificat Verde COVID-19.

ADVERTISEMENT

Din 15 mai 2020, muzeele, galeriile și expozițiile temporare au fost deschise publicului fără a se fi închis vreodată pe perioada stării de alertă. Aceste tipuri de activități culturale, cum este și ArtSafari, s-au bucurat și se bucură de condițiile de acces cele mai aproape de normalitate”, a declarat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Expoziția este deschisă publicului larg până pe 26 septembrie. Un bilet costă 80 de lei. Abonamentul, care presupune vizitarea zilnică a exponatelor, costă 160 de lei.

Organizatorii au pus la dispoziție și accesul nelimitat pentru zona VIP. Se poate intra inclusiv noaptea contra sumei de 250 de lei. Tururile de noapte se pot face de miercuri până duminică. Programul: orele 22 și 01 pentru suma de 99 de lei, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

 

 

 

ADVERTISEMENT