News

Articol controversat despre Joe Biden și fiul său, suspendat de Facebook și Twitter. Reacție dură a lui Donald Trump

15.10.2020 | 14:58
Articol controversat despre Joe Biden si fiul sau suspendat de Facebook si Twitter Reactie dura a lui Donald Trump
ADVERTISEMENT

Cele două mari platforme de socializare cu o popularitate uriașă în SUA, Facebook și Twitter, sunt în centrul unei noi dispute Joe Biden vs. Donald Trump, cei doi rivali pentru postul de șef la Casa Albă.

Presa internațională scrie că aceste companii de social media au decis să limiteze distribuirea unui articol al New York Post referitor la emailuri cu dovezi referitoare la candidatul democrat la preşedinţie Joe Biden şi la fiul acestuia.

ADVERTISEMENT

Motivul oficial? Încă nu este sigură veridicitatea informațiilor, prezentate, iar angajații celor două platforme fac verificări de rigoare în acest sens.

Facebook și Twitter au suspendat un articol controversat despre Joe Biden și fiul său

Cu mai puțin de trei săptămâni până la alegerile prezidențiale din SUA, cel mai așteptat eveniment politic de pe glob din finalul anului 2020, o nouă dispută Trump – Biden a explodat în media de peste ocean.

ADVERTISEMENT

Facebook și Twitter, două companii social media care joacă un rol extrem de important în scrutinul de la Casa Albă, au decis să suspende temporar distribuirea unui articol al New York Post care conținea informații sensibile despre candidatul democrat la preşedinţie Joe Biden şi fiul acestuia, scrie The Guardian.

”Doresc să clarific că acest articol este eligibil să fie analizat de către partenerii terţi ai Facebook care verifică informaţiile. Între timp, reducem distribuirea acestuia pe platforma noastră”, a scris pe Twitter Andy Stone, purtător de cuvânt al Facebook.

ADVERTISEMENT

În ceea ce-i privește pe cei de la Twitter, aceștia au spus, printr-o serie de tweet-uri, că unele dintre informațiile din articol conțin informații personale și private. Tocmai de aceea s-a luat această decizie.

Ce conținea articolul din New York Post

Recent, tabloidul conservator a publicat e-mailuri care ar fi fost luate în mod ilegal de pe un computer pe care se află mesaje, fotografii şi înregistrări video personale ale fiului candidatului democrat la Casa Albă, Hunter Biden.

ADVERTISEMENT

Noile informații vin să relanseze acuzaţii formulate împotriva lui Joe Biden de către tabăra lui Donald Trump, potrivit cărora el ar fi ajutat grupul ucrainean în domeniul gazelor naturale Burisma să scape de anchete de corupţie.

Fiul candidatului democrat la postul suprem de la Washington, Hunter Biden, a făcut parte din 2014 în 2019 din Consiliul de Administraţie al societăţii ucrainene, iar Joe Biden neagă că a discutat cu fiul său despre activităţile acestuia în străinătate pe când era vicepreşedinte.

Donald Trump, reacție explozivă față de cele două companii

Reacția lui Trump, rivalul lui Biden la Casa Albă, nu a întârziat. Actualul președinte al SUA a spus că ”Este teribil ca Twitter şi Facebook să retragă articolul despre aceste e-mailurile care sunt o probă evidentă împotriva lui Joe adormitul şi a fiului său Hunter, din New York Post”.

În mesajul său postat pe Twitter, Trump a mai a scris, miercuri, că ”nu e nimic mai rău decât un lider politic corupt”.

ADVERTISEMENT
Tags: