Fotbal intern

Artur Jorge, la 6 secunde de Cartea Recordurilor! S-a întâmplat în 1977

Artur Jorge a avut parte de un debut absolut înfiorător la FCSB. Trecuseră numai 12 secunde din partida de la Ploieşti, dintre Juventus Bucureşti şi FCSB şi tabela suferea deja prima modificare...
21.08.2017 | 00:01
Artur Jorge la 6 secunde de Cartea Recordurilor Sa intamplat in 1977

Artur Jorge a avut parte de un debut absolut înfiorător la FCSB. Trecuseră numai 12 secunde din partida de la Ploieşti, dintre Juventus Bucureşti şi FCSB şi tabela suferea deja prima modificare în favoarea nou promovatei. Fundaşul portughez a reuşit să dovedească neaşteptate calităţi de atacant, reluând imparabil în plasa porţii lui Niţă centrarea tare, pe jos, a lui Măzărache!

Un asemeenea mod de a debuta la o echipă din altă ţară nu are cum să nu lase amprente asupra evoluţiei jucătorului ghnionist de-a lungul întregii partide şi aşa s-a întâmplat. Artur Jorge a fost ezitant, a greşit mult, într-un cuvânt a avut o primă apariţie complet ratată în tricoul lui FCSB. O imagine de acest gen încă de la primul meci îi poate pune probleme şi în faţa patronului Gigi Becali, care are obiceiul de a-şi ataca jucătorii la orice greşeală.

Artur Jorge a fost depăşit de un englez în urmă cu 40 de ani

Dar execuţia lui Artur Jorge nu reprezintă un record mondial în privinţa celui mai rapid autogol. Mai mult ca sigur în fotbalul autohton da, dar afară nu. Omul care a intrat în Guiness Book cu nedoritul record provine din Regatul Unit al Marii Britanii şi se numeşte Pat Kruse. Iar momentul care l-a consacrat definitiv în istoria autogolurilor s-a produs în ianuarie 1977.

kruse

Era un meci din a patra divizie din Anglia, între echipa sa, Torquay United şi Cambridge. Cei de la Cambridge au avut lovitura de începere şi, cum se obişnuieşte în fotbalul din Insulă, imediat a urmat o centrare în careul lui Torquay. Kruse a sărit să respingă, însă a lovit defectuos balonul, expediindu-l cu boltă peste propriul portar. Trecuseră doar şase secunde din meci! Partida s-a terminat egal, 2-2, iar golul egalării pentru Torquay a fost de fapt tot un autogol!

Tags: