News

Artur Jorge, interviu despre drama trăită la FCSB: ”Situația prin care am trecut eu acolo este incredibilă!” L-a distrus pe Nicolae Dică. EXCLUSIV

13.04.2019 | 12:56
Artur Jorge interviu despre drama traita la FCSB Situatia prin care am trecut eu acolo este incredibila La distrus pe Nicolae Dica EXCLUSIV

Fotbalistul Artur Jorge Marques Amorim care își dădea autogol în primul minut jucat la FCSB în 2017 a vorbit pentru FANATIK despre drama trăită în perioada petrecută la București şi despre relaţia rece pe care a avut-o cu Gigi Becali şi Nicolae Dică. Portughezul în vârstă de 24 de ani este în prezent sub contract cu Vitoria Setubal (locul 15 în prima ligă din Portugalia), titular în centrul apărării alb-verzilor „vitorianos”. Crede că oficialii de la FCSB nu au avut o atitudine corectă faţă de el şi îl arată cu degetul pe Nicolae Dică pentru modul în care s-a comportat încazul său.

Ai plecat la Setubal și joci meci de meci. Cum ai reușit să te impui în echipa de start așa repede după ce la FCSB nu ai primit foarte multe șanse să joci?

– Da, n-am prea evoluat la Steaua, dar chiar dacă nu jucam, munceam foarte mult la antrenamente. M-am prezentat în fiecare zi la baza din Berceni și m-am antrenat chiar dacă nu jucam. Am primit o șansă din partea celor de la Setubal și nu am ratat-o. Același lucru l-am făcut și la Steaua mereu, dar nu știu de ce ei nu mi-au dat niciodată o a doua șansă… Acum joc foarte bine, sunt titular și am performanţe bune în prima ligă. Sunt foarte fericit și încrezător că în cariera mea vor urma lucruri bune.

Artur Jorge povește drama trăită la FCSB: ”Nu a fost corect ceea ce mi-au făcut!”

Regreți că ai ales să semnezi cu FCSB și nu ai rămas în Portugalia sau o altă țară din Europa?

– Nu, chiar nu regret că am ales să semnez atunci. Spun asta pentru că am semnat cu un club mare, cu istorie în Europa. Este cea mai mare echipă din România și am avut condiții foarte bune acolo. A fost o experiență foarte bună pentru mine. Am avut ocazia să mă bucur de oraș, de echipă, de oamenii de acolo. Dar nu am înțeles niciodată anumite lucruri pe care cei de la Steaua mi le-au făcut.

Ce lucruri? Ai putea să îmi spui?

–  Eu cred că nu a fost normal ceea ce mi s-a întâmplat acolo. Este adevărat, am făcut o greșeală și am ratat o șansă primită din partea lor la primul meu meci pentru Steaua, dar toţi știau că eu ajunsesem la București cu o zi înaintea meciului cu Juventus, nu am fost cu ei în cantonament, nu îmi cunoșteam noii colegi… Ei niciodată nu mi-au dat alte ocazii ca să arăt ceea ce pot și care îmi este adevăratul nivel, nu mi-au dat șansa să joc în alte meciuri din Liga 1. Eu înainte am adunat 32 de meciuri pentru Braga, am jucat în Europa League în sezonul de dinainte să ajung la Steaua. Situația prin care am trecut la Steaua este incredibilă… Asta e părerea mea! Toți cei de la Steaua știau că mereu m-am antrenat bine, nu am făcut nicio problemă pe parcursul contractului cu Steaua, i-am respectat pe toți… Nu a fost corect ceea ce mi-au făcut cei de la Steaua!

Artur Jorge într-un duel pentru balon cu un adversar într-un meci FCSB - Juventus București
Artur Jorge într-un duel pentru balon cu un adversar într-un meci FCSB – Juventus București

”Nu am avut niciun fel de relaţie cu Dică!”

De ce crezi că nu ai primit mai multe șanse să joci după autogolul din meciul de debut în Liga 1?

– Asta trebuie să îi întrebi pe Dică sau pe Becali. Eu chiar nu știu ce se întâmpla acolo… Serios, stau și încerc să găsesc motivul pentru care nu jucam și nu îl găsesc. Existau momente în care Dică chiar alegea să folosească mijlocașii în centrul apărării ca să nu mă bage pe mine să joc. Eu chiar nu pot să înțeleg nimic din ce s-a întâmplat. Nu am niciun răspuns pentru întrebarea asta.

Ce fel de relație ai avut cu Nicolae Dică în perioada petrecută la FCSB?

– Sincer, noi nu am avut niciun fel de relație! Eu si Dică aproape nu am discutat. Nu am primit nicio explicaţie când nu am fost folosit.

Dar cu Mihai Stoica?

– Cu Mihai Stoica mai vorbeam din când în când, foarte rar. Nu știu ce să spun… am avut o relație normală cu el. Eu așa cred. Am avut o relație profesională, o relație ca de la un jucător profesionist la un director sportiv. Niciodată nu am avut probleme cu Mihai Stoica sau cu altcineva de acolo, cel puțin nu au existat probleme din partea mea.

Mihai Stoica a fost cel care te-a adus la FCSB și a insistat ca transferul tău să se facă. De ce crezi că nu a intervenit pentru ca tu să primești mai multe șanse?

– Chiar nu știu, sincer! Nu pot să înțeleg de ce nu a intervenit. Poate că în Portugalia lucrurile se întâmplă într-un mod diferit și eu nu am înțeles ce se petrecea la Steaua…. Dică a văzut tot timpul antrenamentele mele și faptul că mă pregăteam suplimentar, toată lumea de la Steaua a văzut asta. Deci, eu chiar nu am un răspuns. Mi-au pus eticheta după un singur meci în campionat.

Crezi că autogolul înscris în meciul jucat de Steaua cu Juventus București a contat așa mult pentru Nicolae Dică încât să decidă ca tu să nu mai joci deloc?

– Cu siguranță! Dar la acel meci am avut foate mare ghinion și oricărui jucător i se poate întâmpla asta. De exemplu, Sergio Ramos este cel mai bun fundaș din lume și a înscris de mai multe ori în propria poartă și a continuat să joace. Noi am câștigat acel meci cu 2-1, acela a fost primul meci pentru mine în tricoul Stelei și a avut loc în a doua zi de când eu eram în București, fără să fac cantonamentul cu echipa. Am încercat doar să îmi ajut echipa, dar am avut ghinion.

Ce sentiment ai avut atunci când ai înscris în proprie poartă la meciul de debut?

– Am fost foarte trist, dar am încercat să mă ambiționez ca să joc în continuare, să o fac bine și să ajut echipa ca să câștige acel meci. Am înscris două goluri și am reușit să luăm cele trei puncte. M-am simțit foarte prost și în fața colegilor, deoarece ei încă nu mă cunoșteau la acel moment și a fost foarte ciudat. Dar cum spuneam… asta i se poate întâmpla oricărui jucător din lume. I se poate întâmpla oricui este în teren. Este foarte ușor să vorbești când ești în afară.

Colegii tăi te-au susținut în acel moment?

– O parte da, o parte nu. Asta se întâmplă peste tot… cred eu… și este normal.

”Este posibil ca Gigi Becali să fie cel care a decis ca eu să nu joc!”

Ai vorbit vreodată cu Gigi Becali în perioada petrecută la FCSB?

– Nu! L-am văzut într-un an de două sau de trei ori. Atunci când mai venea înaintea meciurilor în cantonament, dar nu am vorbit niciodată cu el.

Dar ai auzit despre el înainte să semnezi cu FCSB?

– Da, deoarece înainte să iau decizia să semnez cu Steaua am discutat cu alți jucători portughezi care au evoluat în România. Ei mai vorbeau și înainte despre el. Nu am auzit ceva special despre el. Mi s-a spus că este patronul Stelei, că este un om puternic financiar în România, chestii normale.

Gigi Becali a recunoscut că se implică la echipă peste antrenor. Tu crezi că el a fost cel care a decis ca tu să nu mai joci la FCSB?

– Este foarte posibil, dar eu, sincer, nu vreau sa mă gândesc la asta sau să cred asta. Fotbalul nu are nicio legătură cu asta… Dar dacă este real că el se implică la echipă peste antrenor, posibil că așa s-a întâmplat și în cazul meu şi el a decis ca eu să nu joc. Chiar nu știu ce să spun și ce să cred.

Ce simte un jucător atunci când vede că este criticat de Gigi Becali? Și tu ai fost luat la țintă de el după ce ai greșit în meciul cu Juventus…

– Nu este un sentiment plăcut, dar un jucător profesionist ar trebui să rămână concentrat pe ceea ce are de făcut în meci sau la antrenament. Trebuie să fie concentrat pe munca lui și să nu asculte lucrurile urâte care se spun despre el…

Tu ai avut și încă ai o relatie foarte bună cu Filipe Teixeira. Ce sfaturi ți-a dat în momentele dificile?

– Sincer, el mi-a oferit tot sprijinul în perioada petrecută la Steaua, nu numai sfaturi. Îi sunt recunoscător lui Teixeira pentru sfaturi, pentru că s-a antrenat alături de mine. Ne-am ținut companie unul celuilalt. Chiar îl iubesc pe Teixeira și îi iubesc familia. Ei sunt ca o familie pentru mine.

Cu tot coșmarul petrecut la FCSB, ar vrea să revină în Liga 1 Betano

Ce sfat i-ai da unui jucător tânăr din Portugalia care are o ofertă să vină la FCSB?

– Dacă ar primi o ofertă bună, atunci i-aș spune că este un club foarte bun, un club istoric, care poate oferi condiții foarte bune unui jucător tânăr. Bucureștiul este un oraș foarte frumos și, mai ales, foarte bun pentru a locui în el. Deci, Steaua este o echipă bună la care să joci și să te dezvolți, dar trebuie să ai noroc mult.

Tu ți-ai mai dori să joci din nou în România?

– Da! Eu cred că este necesar ca într-o zi să le arăt oamenilor din România care este adevărata mea valoare. Ei m-au primit foarte bine în perioada în care am fost sub contract cu Steaua.

Este adevărat că Dinamo  te-a dorit înainte să semnezi cu FCSB?

– Nu. Am văzut și eu că au apărut informații că am fost dorit de Dinamo, dar nimeni de acolo nu a discutat cu mine.

Ce planuri de viitor ai? Unde ți-ai dori să joci?

– Sunt foarte bine aici în acest moment. Trebuie să le mulțumesc celor de la Vitoria Setubal pentru ce mi-au oferit până acum. O să văd pe viitor ce o să se întâmple, visez ca la un moment dat să joc în Premier League.

”Artur Jorge a făcut un singur antrenament cu echipa şi a intrat cu Juventus, poate a fost o greşeală, dar a fost o decizie pe care am luat-o pentru că urma meciul cu Sporting şi-mi doream să obţinem acea calificare” – Nicolae Dică

”Artur Jorge nu e de Steaua. A făcut multe greşeli şi mi-am dat seama că nu e de Steaua. Dacă vine o minge simplă, nu te atacă nimeni şi tu o dai în aut, înseamnă că nu ai spirit de observaţie. Nu l-am adus eu, dar asta e. Se mai fac greşeli” – Gigi Becali

300.000 de euro este cota lui Artur Jorge, conform transfermarkt.com

336 de minute a adunat Artur Jorge în tricoul FCSB-ului în sezonul 2017-2018

Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”