Stiri sportive

Arturo Vidal pleacă de la Barcelona și se întoarce în Serie A după cinci ani! Cu ce club s-a înțeles

14.09.2020 | 12:32
Arturo Vidal pleaca de la Barcelona si se intoarce in Serie A dupa cinci ani Cu ce club sa inteles
ADVERTISEMENT

Arturo Vidal va pleca de la Barcelona și va reveni în Serie A, la Inter Milano, unde va lucra din nou cu Antonio Conte, după perioada în care l-a avut antrenor la Juventus și cu care a devenit campion în toate cele patru sezoane și unul dintre cei mai buni mijlocași din lume.

Fotbalistul de 33 de ani vine liber de contract și va semna un contract valabil timp de două sezoane, iar chilianul va avea un salariu de șase milioane de euro pe Giuseppe Meazza, anunță Sport.es.

ADVERTISEMENT

Antonio Conte va rămâne în continuare pe banca nerazzurilor, deși a amenințat că pleacă după finala de Europa League pierdută în fața Sevilliei, dar conflictul a fost stins într-o ședință de câteva ore cu patronul chinez Steven Zhang: ,,Întâlnirea dintre conducerea clubului și Antonio Conte a fost una constructivă, sub semnul continuității și al unei strategii comune. Au fost stabilite bazele pentru a continua împreună acest proiect”, se arată într-un comunicat al clubului.

Vidal a renunțat la 2,4 milioane de euro pentru a lucra din nou cu Antonio Conte

Jucătorul care nu mai era dorit de antrenorul Ronald Koeman a renunțat la foarte mulți bani pentru a reveni în Serie A și mai avea de primit de la Barcelona 2,4 milioane de euro din salarii și bonusuri, pentru a pleca liber de contract, modalitate pe care Barcelona a preferat-o și în cazul lui Rakitic, cei doi fiind nemulțumiți de statul lor pe Camp Nou.

ADVERTISEMENT

Rakitic și Vidal au mai fost doriți și de Manchester United, dar au ales Inter, respectiv Sevilla, câștigătoarea Europa League chiar în fața nerazzurilor. Mijlocașul Chilianul a jucat 96 de meciuri pentru Barcelona, pentru care a înscris 11 goluri și a dat 10 pase decisive, iar ultima oară când a jucat în Serie A, a făcut-o la campioana en titre Juventus, unde a jucat 124 de meciuri (35 de goluri) și are și o finală de Liga Campionilor în palmares.

La naționala statului Chile, Vidal are 115 selecții în 13 ani și a înscris 28 de goluri, participând și la Campionatul Mondial din 2010 și 2014, iar în fotbalul mare a debutat la Bayern Leverkusen, unde a jucat 117 meciuri (15 goluri). Tot cu naționala din Chile a jucat o finală de Cupa Confederațiilor în 2017 și și-a ajutat echipa să câștige Copa America în 2015 și 2016.

ADVERTISEMENT

Vidal are 8 titluri de campion cu Juventus, Bayern Munchen și Barcelona

În 2015, pleacă de la Juventus la Bayern Munchen, unde mai cucerește trei titluri de campion al Bundesliga, evoluând în 76 de meciuri, în care a înscris de 14 ori.

Tot în 2015, a fost pe lista scurtă a celor mai buni zeci jucători din Europa, iar după trei titluri consecutive, vine pe Camp Nou unde cucerește un nou titlu de campion.

ADVERTISEMENT

Parcă pentru a sublinia plecarea de pe Camp Nou, Vidal nu a fost nici măcar inclus în echipă pentru amicalul cu Nastic, același lucru întâmplându-se și cu Luis Suarez:

 

 

 

 

 

ADVERTISEMENT