Sport

Aryna Sabalenka ar putea rata turneul de la Wimbledon! Motivul pentru care bielorusa este în alertă după ridicarea interdicției

Aryna Sabalenka ar putea rata participarea la turneul de la Wimbledon. Motivul pentru care bielorusa este „interzisă” pe iarba londoneză.
16.05.2023 | 17:52
Aryna Sabalenka ar putea rata turneul de la Wimbledon Motivul pentru care bielorusa este in alerta dupa ridicarea interdictiei
Aryna Sabalenka ar putea rata turneul de la Wimbledon 2023. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Aryna Sabalenka ar putea rata întrecerea de la Wimbledon 2023, al treilea turneu de Grand Slam al anului, deși interdicția impusă jucătorilor ruși și bieloruși a fost ridicată. Anunțul a fost făcut chiar de sportiva din Belarus pe rețelele de socializare.

Aryna Sabalenka ar putea rata turneul de la Wimbledon

Organizatorii de la All England Club au anulat interdicția impusă anul trecut, potrivit căreia, sportivii din Rusia și Belarus nu pot lua startul competiției de la Wimbledon. Deși oficialii au hotărât ca anul acesta măsura drastică să fie ridicată, bielorusa Aryna Sabalenka ar putea rămâne în afara competiției.

ADVERTISEMENT

Pe pagina oficială de Instagram, Aryna Sabalenka a anunțat că nu a primit viza pentru a intra în Marea Britanie, iar probleme de procedură ar putea duce la posibilitatea ca sportiva din Belarus să nu participe la Wimbledon 2023.

Principală contracandidată a Igăi Swiatek în lupta pentru primul loc mondial, ratarea turneului de la Wimbledon ar fi o lovitură dură pentru Aryna Sabalenka, care ar putea deveni lider în ierarhia WTA și cu un triumf pe zgura de la Roland Garros.

ADVERTISEMENT

Organizatorii au ridicat interdicția, însă bielorusa Aryna Sabalenka ar putea rămâne în afara tabloului la Wimbledon

Campioană la începutul anului la Australian Open, dar și triumfătoare la WTA Madrid, Aryna Sabalenka ocupă poziția a doua în clasamentul WTA, cu 7881 de puncte. Ratarea competiției de pe iarba londoneză ar fi cu atât mai dură pentru bielorusă cu cât organizatorii, spre deosebire de anul trecut, vor acorda puncte în clasament.

Anul trecut, sportivii din Belarus și Rusia au fost „interziși” la Wimbledon, din cauza invaziei ruse asupra Ucrainei. Pentru decizia oficialilor de la All England Club, ATP și WTA au anunțat că nu vor acorda puncte la ediția din 2022 a celui de-al treilea Grand Slam al anului.

ADVERTISEMENT

În 2023, organizatorii au anunțat că interdicția a fost ridicată, iar sportivii ruși și bieloruși vor putea participa la Wimbledon sub steag neutru. De asemenea, punctele vor fi acordate, iar sportivii pot beneficia de urcări spectaculoase în clasament.

Aryna Sabalenka, eliminare surpriză în turul 2 la WTA Roma

Aryna Sabalenka a ratat șansa de a-și adjudeca un nou trofeu pe zgură înainte de Roland Garros. Sportiva din Belarus, aflată în mare formă, a cedat surprinzător în turul secund la Foro Italico împotriva Sofiei Kenin, scor 4-7(4), 2-6.

ADVERTISEMENT

Fostă câștigătoare la Australian Open, sportiva din SUA ocupă locul 134 în ierarhia WTA. „Epuizată. Neapărat am nevoie de o reîncărcare”, a fost explicația Arynei Sabalenka pentru eșecul de la Foro Italico. În 2021, Aryna Sabalenka a ajuns până în semifinalele turneului de la Wimbledon când a fost eliminată de Karolina Pliskova.

ADVERTISEMENT