5 motive care au dus la eliminarea şoc a Barcelonei din Champions League

Tibi Demeter   
in Fotbal international
11/04/2018, 15:31
5 motive care au dus la eliminarea şoc a Barcelonei din Champions League

Revista Fanatik / Septembrie - 48 de pagini, numai 5 lei
48 de pagini, numai 5 lei

Petre Cozma, răvăşit de eliberarea ucigașilor fiului: „Îi iau cu lopata!”
Acum la toate punctele de presă

Presa spaniolă a căutat vinovaţii pentru eliminare incredibilă a Barcelonei din Champions League în urma rezultatului halucinant de pe Stadio Olimpico din Roma. Trupa lui Valverde a cedat un avantaj de 3 trei goluri şi a părăsit competiţia în sferturile de finală.

Absenţa lui Neymar 

Plecarea brazilianului de pe Camp Nou a produs un gol mare în formula de start de start a catalanilor, iar momentele în care Leo Messi nu străluceşte produc o adevărată panică în rândul catalanilor.

Perioada de mercato modestă din vară

Ernesto Valverde şi-a dorit la începutul sezonului fotbalişti precum Ander Herrera, Angel Di Maria, Inigo Martinez sau Philippe Coutinho, dar niciunul nu a ajuns la începutul  sezonului pe Camp Nou. Ousmane Dembele şi Paulinho, ambii transferaţi în vară, nu au adus impactul aşteptat de oficiali în meciurile eliminatorii.

Şituaţia putea să fie redresată în iarnă

Catalanii aveau un avans important în La Liga şi erau calificaţi în optimile de finală în Champions League, dar cu toate astea oficialii nu au reuşit să redreseze situaţia deficitară din vară. Barcelona a plătit 130 de milioane de euro pentru Coutinho şi Yerri Mina, dar niciunul nu a evoluat în Liga Campionilor.

Valverde şi-a suprasolicitat vedetele

Tehnicianul catalanilor nu a reuşit să le ofere prea multe minute de pauză celor mai importanţi jucători ai echipei, deşi campionatul în La Liga părea să fie decis încă din prima parte a sezonului. Astfel, Messi, Suarez, Neymar sau Pique au bifat aproape toate meciurile sezonului.

Messi, fără susţinere

Starul catalanilor este lipsit total de aportul colegilor şi cu excepţia lui Suarez sunt rare momentele în care un alt jucător contribuie decisiv din punct de vedere ofensiv. Uruguayanul a avut evoluţii modeste în ultima perioadă. De altfel, Barcelona a ajuns la 18 meciuri consecutive în care un jucător din linia mediană nu a marcat, dacă îl excludem pe Coutinho, cel care nu a putut evolua în Liga Campionilor.

Închide ×