Secretul prin care Barca nu va pierde bani după eşecul cu Roma

Sorin Dumitrescu    Ionut Neamţu   
în Stiri sportive
11/04/2018, 08:45
Secretul prin care Barca nu va pierde bani după eşecul cu Roma

FC Barcelona, liderul de necontestat din Primera Division şi una dintre marile favorite cel puţin la a juca finala Champions League, a suferit o nouă corecţie fără drept de apel în sferturile de finală ale celei mai puternice competiţii continentale. A fost şi cea mai puţin scontată, pentru că judecând după evoluţiile din acest sezon şi după succesul facil din tur, cu 4-1, între Barca şi Roma părea a exista o diferenţă de la cer la pământ.

Îngrijorător pentru trupa blaugrana este faptul că această contraperformanţă este a treia consecutivă în Champions League. Barca nu mai ştie să treacă de sferturi, Atletico Madrid şi Juventus fiind echipele care au reuşit anterior să îi elimine pe catalani, italienii tot cu 3-0, dar atunci a fost primul meci şi nu un retur care să înceapă de la 4-1. Însă, dacă ne amintim, Barcelona a fost la un pas sezonul trecut de a zbura încă din optimi, dar a izbutit şi cu largul concurs al arbitrului german Deniz Aytekin să întoarcă un 0-4 la Paris într-un 6-1 istoric pe Nou Camp!

Semifinalele ar fi însemnat trecerea pe plus

Iată însă că acum roata s-a întors şi cea care a aflat cum e să fii eliminat atunci când crezi că eşti deja cu sacii în căruţă a fost Barcelona. Care însă, la nivel de strategie administrativă, se pare că îşi face bine temele şi evită pierderi financiare importante. O gândire aparent mult prea precauţională, dar care iată, că de trei ani încoace s-a dovedit deosebit de inteligentă şi nu a afectat nici o clipă bugetul clubului.

Concret, când se stabilesc în consiliul de conducere anula obiectivele sezonului în dreptul Champions League s-a trecut doar prezenţa în sferturi. Tot ceea ce ar însemna depăşirea acestei faze ar aduce plusul financiar. Eliminarea în sferturi reprezintă pentru banii calculaţi din Champions League borna zero, adică nimic în plus, nimic în minus. Pentru că prezenţa în sferturi înseamnă de la UEFA şi din alte drepturi aduce în vistieria clubului 10 milioane euro, 6,5 numai de la UEFA. Orice pas înainte ar fi însemnat din acel moment un bonus. Câştigătoarea e răsplătită cu 15 milioane. Cum Barca nu a ratat nici un sfert din sezonul 2007-2008 încoace strategia clubului s-a dovedit salutară.Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Închide ×