Pleacă Valverde de la Barcelona? Declaraţia care stârneşte furtuna

Sorin Dumitrescu   
în Stiri sportive
11/04/2018, 14:23
Pleacă Valverde de la Barcelona? Declaraţia care stârneşte furtuna

Cum era de aşteptat neaşteptata eliminare din Champions League după incredibila Romantada reuşită de italieni la returul din sferturile de finală, stârneşte deja mari tensiuni la Barcelona şi a stricat deja atmosfera liniştită din vestiarul catalanilor. Deja faptul că în curând vor deveni matematic campioni ai Primerei nu mai prezintă acelaşi interes, după ce visul european s-a spulberat în 90 de minute de coşmar pe Olimpico.

În aceste condiţii presa spaniolă caută deja să anticipeze ce s-ar putea întâmpla la vară, pornind de la declaraţie care lasă foarte multe de înţeles sau de bănuit, dată de preşedintele clubului, Josip Bartomeu: “Această echipă este întotdeauna pregătită să câştige pe toate fronturile, fie cu Ernesto Valverde, fie cu un alt antrenor”.

Există şi motive care să confirme teoria separării Valverde – Barcelona

Mesajul pare destul de clar. Cel considerat până în fatidica seară de la Roma omul potrivit la locul potrivit nu mai este nici cel mai potrivit şi nici la locul potrivit. Faptul că în general la eşecuri primul cap sau de multe ori unicul care cade este al celui de pe banca tehnică e bineştuit, aşa încât nu ar mira foarte mult dacă Barca s-ar despărţi la vară de Ernesto Valverde, deşi are contract până în 2020.

Jucătorii au avut o relaţie excelentă cu antrenorul lor, care a câştigat şi respectul cel mai influent personaj din vestiar, starul Leo Messi, însă eşecul e eşec şi pentru club este o ratare importantă într-un moment în care se părea că totul merge ca pe roate. Presa spaniolă caută şi câteva elemente care să susţină teoria divorţului Barca – Valverde şi a găsit câteva.

Pe primul loc este faptul în sine al eliminării, de neconceput mai ales că se venea după un clar 4-1 în tur. Foarte mult va conta starea de spirit cu care se va întoarce Leo Messi de la mondialul din Rusia şi bineînţeles starea fizică a argentinianului şi nu în ultimul rând Barca se ve despărţi de un alt jucător fundamental, Andres Iniesta, pe postul său urmând să evolueze brazilianul Coutinho.

Închide ×