Sport

AS Roma îi face toate poftele lui Jose Mourinho! Cristiano Ronaldo și Eden Hazard, pe lista romanilor

Tehnicianul portughez Jose Mourinho se întoarce după 11 ani în Serie A, de această dată la AS Roma. ”The Special One” a făcut și lista de cumpărături.
04.06.2021 | 13:09
AS Roma ii face toate poftele lui Jose Mourinho Cristiano Ronaldo si Eden Hazard pe lista romanilor
Sursa foto: bleacherreport.com
ADVERTISEMENT

Dat afară de Tottenham Hotspur în aprilie, după ce a dus clubul londonez pe marginea prăpastiei din cauza rezultatelor dezastruoase, Mourinho a semnat cu AS Roma la începutul lunii mai.

Recunoscut pentru apetitul său de a cheltui sume exorbitante pe transferuri, portughezul i-a trecut în capul listei de achiziții pe Cristiano Ronaldo și Eden Hazard.

ADVERTISEMENT

Lista impresionantă de achiziții a lui Mourinho

Următoarea perioadă se anunță incendiară pentru oficialii de pe Olimpico. Jose Mourinho a întocmit o listă lungă de achiziții care să o transforme pe AS Roma într-o candidată la câștigarea titlului în Italia.

Până la reunirea lotului, programată imediat după Turneul Final al Campionatului European, portughezul speră să aibă la dispoziție cât mai mulți dintre fotbaliștii pe care și-i dorește, iar vedetele de pe lista de cumpărături sunt Cristiano Ronaldo și Eden Hazard, doi foști elevi ai lui Mourinho.

ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo nu mai intră în planurile de viitor ale lui Juventus, deși a fost golgheterul echipei în ultimii trei ani, iar Eden Hazard a avut două sezoane de coșmar la Real Madrid.

Jurnaliștii din Peninsulă mai notează că portughezul îi mai vrea pe Eric Dier și Pierre-Emile Hojbjerg, de la Tottenham, Granit Xhaka, de la Arsenal, Donny van de Beek, de la Manchester United și pe Ben White, de la Brighton and Hove Albion.

ADVERTISEMENT

Mijlocașul Renato Sanches, de la campioana Franței Lill,e și atacanții Raul Jimenez, de la Wolverhampton, respctiv Aleksandar Mitrovic, de la Fulham, completează impresionanta listă de fotbaliști doriți de Mourinho la AS Roma.

Mai întâi editorialist, apoi manager

Până să se întoarcă în Italia, Jose Mourinho trebuie să-și onoreze contractul pe care l-a semnat cu The Sun, imediat după ce a fost concediat de Spurs. Portughezul va fi editorialist al cotidianului britanic pe perioada Campionatului European care începe săptămâna viitoare.

ADVERTISEMENT

Imediat după ce competiția se va încheia, ”The Special One” se va muta la Roma, unde speră să realizeze aceleași performanțe pe care le-a obținut și cu Inter Milano.

Renumitul antrenor portughez a ajuns pentru prima oară în Serie A în 2008, la Inter Milano. În primul sezon a câștigat titlul și Supercupa Italiei, cu o echipă din care făcea parte și Cristian Chivu.

Sezonul următor Inter reușea marea triplă: Champions League – titlul – Cupa Italiei. Ironia sorții face ca în noua sa aventură în Peninsulă, Mourinho să aibă misiunea să o detroneze chiar pe fosta sa echipă. Inter a câștigat titlul de campioană după un deceniu de așteptare, ultimul ”scudetto” fiind câștigat chiar cu Jose Mourinho pe bancă.

ADVERTISEMENT