Fotbal intern

Interviu EXCLUSIV cu căpitanul! “NU ne mai GÎNDIM la fotbal!”

Gabi Mureşan, liderul din teren şi din vestiarul lui ASA Tîrgu Mureş, a acceptat să discute cu FANATIK.RO despre ultimele evenimente din cadrul clubului. Mijlocaşul a dezvăluit că el şi...
26.03.2016 | 15:24
Interviu EXCLUSIV cu capitanul NU ne mai GINDIM la fotbal

Gabi Mureşan, liderul din teren şi din vestiarul lui ASA Tîrgu Mureş, a acceptat să discute cu FANATIK.RO despre ultimele evenimente din cadrul clubului. Mijlocaşul a dezvăluit că el şi coechipierii săi cu greu se mai pot gîndi la fotbal şi că obiectivul numărul unu pentru jucători este, în prezent, să-şi încaseze restanţele financiare.

Cum aţi primit în vestiar vestea că ASA Tîrgu Mureş va intra în insolvenţă?

– Este o situaţie foarte neplăcută pentru noi. Eu am purtat o discuţie cu conducerea înainte şi mi-au spus că aceasta este singura şansă pentru a salva clubul. Sînte foarte trişti, am muncit mult să ne calificăm în play-off, să jucăm în cupele europene, şi acum, ca să zic aşa, totul se duce de rîpă.

“Voi mai rămîne cinci, şase jucători!”

Ce vei face din vară?

– Sincer, nu ştiu. Aştept să port o discuţie cu conducerea să văd care este proiectul. Voi analiza foarte bine. Cert este că nu vă voi lăsa de fotbal. Să vedem ce se va întîmpla. Eu mi-aş dori să rămîn, dar totul depinde de ce se vrea în continuare.

Care este atmosfera în vestiar?

– Este tristă. Din ce ştiu, vor mai rămîne cinci, şase jucători. La noi, la ASA, s-au semnat contracte vara trecută pe un singur sezon. Deci mulţi vor deveni liberi de contract după terminarea sezonului. Eu şi colegii mei vrem să ne luăm banii pentru că am muncit. 5.000, 10.000 sau 50.000, cît are fiecare de încasat. Nu am apucat să vorbesc prea mult cu coechipierii pentru că eu am fost accidentat şi am lipsit de la ultimele antrenamente.

“Am adus clubului trei milioane de euro”

Te simt foarte dezamăgit de ce se întîmplă la ASA.

– Da. Pentru că visam să jucăm iar în cupele europene. Avem şi bonusuri stipulate în contracte. Acum, foarte probabil, nu le vom mai primi. Sper ca măcar salariile să le încasăm. Păi am adus trei milioane de euro clubului ca urmare a calificării în play-off.

Tu cîte salarii ai de încasat?

– Cinci, şase salarii. Nu vă pot spune suma pentru că nu ar fi corect faţă de colegii mei. Dar eu nu încasam banii în fiecare lună. Discutasem cu cei din conducere să primesc banii în două tranşe, iarna şi vara, cînd intrau drepturile TV. Am discutat cu oficialii şi mi-au spus că fac tot posibilul să ne achite salariile. Rămîne de văzut dacă vor şi putea, totul depinde de administratorul judiciar, de judecător, nu ştiu exact. Important este, totuşi, să ne primim banii. Pentru că degeaba îi avem pe hîrtie dacă nu îi putem lua. Sper să nu păţim ca jucătorii Rapidului care şi-au luat doar 10 la sută din restanţe.

“Mutu nu a pierdut prea mult cu intrarea în insolvenţă!”

De ce crezi că a ajuns ASA în această situaţie?

– Nici eu nu-mi dau seama. Poate datoriile din trecut, salariile prea mari… Nu ştiu! Nu mai sîntem cu gîndul la fotbal, toţi ne gîndim cum să ne luăm banii. Sîntem foarte supăraţi de ce se întîmplă. Dacă erau bani, era linişte. Am fi terminat mult mai sus în clasament. Dar eu sper să nu asistăm la sfîrşitul lui ASA. Este greu să ne mai gîndim acum la meciul următor, cu Viitorul. Toţi sîntem interesaţi să ne primim banii.

Ai primit vreo ofertă de transfer?

– În clipa de faţă nu am nici o propunere. Voi lua o decizie după ce voi discuta cu conducerea. Oricum, în Liga 1, doar la CFR Cluj aş mai putea juca. Cunosc foarte bine oraşul, am acolo casă, familia mea se simte bine acolo. În străinătate este greu să mai prind un contract, am, totuşi, 34 de ani. Plus că depinde mult şi de impresar. Pentru că ei fac jocurile.

Cu Mutu ai apucat să vorbeşti?

– Nu! El, oricum, nu a pierdut prea mult cu intrarea clubului în insolvenţă pentru că a venit în ianuarie. Cei mai afectaţi sîntem cei care jucăm pentru club de la începutul sezonului.

“Steaua este principala favorită la titlu! Are linişte din toate punctele de vedere. Dacă ai bani, nu ai cum să nu faci performanţă” (Gabi Mureşan)

2.32 milioane de euro este datoria pe care ASA Tîrgu Mureş o înregistra către buget la 31 decembrie 2014

55 de partide a jucat Mureşan pentru ASA Tîrgu Mureş. A reuşit 8 goluri